Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Ιαπωνία σκοπεύει να κατασκευάσει τον ταχύτερο υπολογιστή στον κόσμο

    Σύμφωνα με το Reuters η Ιαπωνία έχει βάλει στόχο να κατασκευάσει έναν νέο σούπερ ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος θα είναι ο ταχύτερος στον κόσμο. Ο νέος αυτός υπολογιστής αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από τις μεγάλες εταιρίες της χώρας, βοηθώντας τες να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τεχνολογίες για τα αυτόνομα αυτοκίνητα, την ρομποτική και την ιατρική διάγνωση.

     

    Για τον σκοπό αυτό το υπουργείο οικονομίας, εμπορίου και βιομηχανίας της Ιαπωνίας, σκοπεύει να διαθέσει ποσό 19,5 δισεκατομμυρίων Γιεν, περίπου 162 εκατομμύρια ευρώ. Η Ιαπωνία έχει χάσει την πρώτη θέση σε πολλούς τεχνολογικούς τομείς, όπου πλέον πρωτοστατούν η Νότια Κορέα και η Κίνα και με τον νέο σούπερ υπολογιστή, το υπουργείο ελπίζει να βοηθήσει τις μεγάλες Ιαπωνικές εταιρίες να επανέλθουν στην κορυφή.

     

    Ο νέος σούπερ υπολογιστής αναμένεται να είναι έτοιμος στις αρχές του επόμενου έτους και να έχει υπολογιστική ισχύ που θα φτάνει τους 130 τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο ή αλλιώς τα 130 petaflops. Για σύγκριση, ο κορυφαίος υπολογιστής Sunway Taihulight που διαθέτει η Κίνα, έχει υπολογιστική ισχύ 93 teraflops, ενώ ο κορυφαίος υπολογιστής που διαθέτει η Ιαπωνία αυτή τη στιγμή, ο Oakforest-PACS της Fujitsu, έχει υπολογιστική ισχύ "μόλις" 13,6 petaflops.

     

    Oakforest-PACS.jpg

     

    Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe, έχει ήδη καλέσει τις μεγάλες εταιρίες της χώρας, τους πολιτικούς και τους γραφειοκράτες να συνεργαστούν πιο στενά, ώστε να μπορέσει η Ιαπωνία να επανέλθει στην ηγετική θέση στον τομέα της τεχνολογίας που κατείχε στο παρελθόν. Οι Ιαπωνικές εταιρίες θα είναι σε θέση να νοικιάζουν τον νέο ηλεκτρονικό υπολογιστή και να σταματήσουν να εξαρτώνται από αμερικάνικες εταιρίες, όπως η Google και η Microsoft.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.