Jump to content


  • jisr7
    jisr7

    Η πλειονότητα των Skylake-S θα υποστηρίζουν μητρικές με μνήμες DDR4

    Οι νέοι επεξεργαστές Skylake της Intel διαθέτουν ενσωματωμένους ελεγκτές μνήμης, οι οποίοι μπορούν να υποστηρίξουν διαφορετικών ειδών μνήμες DRAM, κάτι το οποίο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό αν κρίνουμε από το γεγονός ότι τα νέα chips θα χρησιμοποιηθούν σε πολλούς προσωπικούς υπολογιστές, επιτραπέζιους και φορητούς κ.α.

     

    Για παράδειγμα οι Skylake-S” του LGA1151 θα υποστηρίζουν DDR4 και DDR3L μνήμη με 1.2V ή 1.35V. Αντιθέτως δεν θα υποστηρίζουν μνήμες DDR3 των 1.5V ή 1.65V voltages. Αν και τα DDR3 και DDR3L memory chips ανήκουν στο ίδιο πρότυπο JESD79-3 DDR3 με τάση στα 1.35V, υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Οι ελεγκτές μνήμης που έχουν προγραμματιστεί να λειτουργούν μόνο με DDR3L δεν θα λειτουργούν με DDR3 από την στιγμή που θα ανιχνεύσουν τον τύπο της μνήμης (διαβάζοντας το SDP chip των memοry modules).

     


    Καταγραφή

     


    Οι κατασκευαστές μητρικών θα πρέπει να ενσωματώσουν ή 288-pin slots για DDR4 DIMMs ή 204-pin slots για DDR3L SO-DIMMs στις LGA1151 πλατφόρμες, αλλά όχι 240-pin slots για DDR3 memory modules. Δεδομένου άλλωστε ότι οι κατασκευαστές μητρικών, τείνουν να ακολουθούν τις προτάσεις των σχεδιαστών μνημών, η πλειονότητα των κατασκευαστών μητρικών για Skylake θα υποστηρίζουν DDR4. Αν και οι εταιρείες θα μπορούσαν να κατασκευάσουν μητρικές LGA1151 με 240-pin DDR3 DIMM slots για επεξεργαστές Skylake S, είναι απίθανο να συναντήσουμε τέτοια προϊόντα.

     

    Εκτός από την δημιουργία ενός BIOS ειδικά τροποποιημένου οι εταιρείες θα πρέπει να διασφαλίσουν την σταθερότητα, την αξιοπιστία και την γενικότερη λειτουργικότητα, το οποίο θα απαιτούσε αρκετό χρόνο έρευνας. Τέλος, κορυφαίοι κατασκευαστές DRAM chips, όπως η Micron Technology, Samsung Electronics και SK Hynix, θα επωφεληθούν από αυτή την απόφαση της Intel για την αποκλειστική υποστήριξη DDR4 μνημών καθώς αυτές είναι σαφώς πιο ακριβές από τις DDR3 και η αυξημένη ζήτηση, θα αποφέρει περισσότερα έσοδα και κέρδη στις εταιρείες.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.