Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων ακόμα χρησιμοποιεί παλιές εκδόσεις του Office

    Μπορεί η Microsoft να έχει σταματήσει να το υποστηρίζει και άρα να δημιουργούνται ανησυχίες για το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει αυτό, αλλά το Office 2007 συνεχίζει να χρησιμοποιείται από την πλειοψηφία των εταιριών, όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη σε Αμερική, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα πολλές επιχειρήσεις συνεχίζουν να διατηρούν και παλαιότερες εκδόσεις του Office σε συστήματά τους.

     

    Σύμφωνα με το IT δίκτυο Spiceworks το οποίο επικεντρώνει στους επαγγελματίες, με βάση την τελευταία του έρευνα η πλειοψηφία των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν ακόμα τα Office XP, Office 2003 και Office 2007, σε μια περίοδο που η Microsoft προσπαθεί να προωθήσει το Office 365, μέσω συστήματος συνδρομών που δίνει πρόσβαση σε πλήθος εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων εκδόσεων του Microsoft Office. Στην έρευνα συμμετείχαν 1168 IT επαγγελματίες με έδρα τις χώρες που προαναφέρθηκαν, οι οποίοι επηρεάζουν τις αποφάσεις των επιχειρήσεων και οργανισμών όπου εργάζονται όσον αφορά το λογισμικό που αυτές θα χρησιμοποιήσουν.

     

    Η έρευνα έδειξε ότι οι εταιρίες είναι διατεθειμένες να ρισκάρουν στον τομέα της ασφάλειας για χάρη της μείωσης του κόστους, παραμένοντας ακόμα και σε ιδιαίτερα παλιές εκδόσεις. Έτσι το Office 2007 χρησιμοποιείται ακόμα σε συστήματα που διαθέτουν το 68% των επιχειρήσεων των οποίων οι ITs συμμετείχαν στην έρευνα. Το Office 2003 χρησιμοποιείται ακόμα από το 46%, το Office XP από το 15%, ενώ σημαντική παρουσία έχει ακόμα και το Office 2000 με 21%.

     

    Microsoft_Office_penetration_rates.png

     

    Όπως αναφέρει ο Peter Tsai της Spiceworks, οι εταιρίες γνωρίζουν τους κινδύνους, αλλά πολλές δεν διαθέτουν τους πόρους που απαιτούνται για την εγκατάσταση των νέων σουϊτών γραφείου, αλλά και την σχετική εκπαίδευση του προσωπικού τους. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι εταιρίες πιθανόν δεν έχουν συνειδητοποιήσει τους κινδύνους από την χρήση παλιάς έκδοσης του office, δεδομένου ότι οι ειδήσεις συνήθως επικεντρώνουν στα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν από την χρήση παλιάς έκδοσης του λειτουργικού συστήματος.

     

    Η έρευνα δεν επικεντρώνεται μόνο στο Office, αλλά παρουσιάζει και αρκετά άλλα στοιχεία. Μεταξύ αυτών δείχνει ότι ένα ποσοστό των επιχειρήσεων χρησιμοποιεί Open Source σουϊτές, αλλά και λύσεις της Google.

     

    Current_use_of_productivity_apps_in_the_workplace_Sept_2017.png

     

    Μπορείτε να βρείτε σχετικό άρθρο της ίδιας της Spiceworks σχετικά με την έρευνα στην παρακάτω διεύθυνση: Data Snapshot: The state of productivity suites in the workplace - Spiceworks


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.