Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Η πρώτη φωτογραφία TRX40 μητρικής διακινήθηκε στο internet

    Η πρώτη εμφάνιση μητρικής με το νέο socket TR4+ που θα φιλοξενεί τους Threadripper 3ης γενιάς είναι γεγονός! Υπεύθυνο για τη "διαρροή" είναι το δημοφιλές Videocardz και το "μοντέλο" της φωτογράφισης είναι η Gigabyte AORUS TRX40, μια μητρική που απευθύνεται στο Ultra-Enthusiast κομμάτι της αγοράς.

     

    large.GBT-AORUS-TRX40-1.jpg

     

    Ξεκινώντας από το socket, το TR4+ φαίνεται παρόμοιο με το TR4 των X399 μητρικών. Ακόμα και ο μηχανισμός τοποθέτησης φαίνεται ίδιος. Αυτό που ακούγεται, ότι τα pins θα είναι διαφορετικά στο καινούριο socket και δεν θα υπάρχει συμβατότητα με τους παλαιότερους Τhreadripper μένει να επιβεβαιωθεί ή να διαψευσθεί όταν έχουμε επίσημα στοιχεία.

     

    Προχωρώντας, στην φωτογραφία φαίνονται 8 DDR4 DIMM slots που μπορούν να υποστηρίξουν 32GB modules, συνεπώς η συνολική μνήμη θα μπορεί να φτάσει τα 256GB. Τα VRMs ψύχονται από μεγάλη ψύκτρα με πτερύγια αλουμινίου και φαίνεται ότι πρόκειται για σχεδιασμό 12 φάσεων, ίσως και περισσότερων. Η ψύξη της μητρικής ολοκληρώνεται με την ψύκτρα του PCH που ενώνεται με αγωγούς θερμότητας με όλες τις άλλες ψύκτρες των υποσυστημάτων της μητρικής.

     

    Το PCH είναι αναβαθμισμένο σε σχέση με το X399, προκειμένου να υποστηρίξει PCIe Gen 4.0, κάτι που προσδίδει περισσότερα lanes και I/O χαρακτηριστικά. Όπως και στο X570 θα χρησιμοποιείται ενεργή ψύξη. Αναμένεται όλες οι TRX40 υλοποιήσεις να χρησιμοποιούν ενεργή ψύξη για το PCH.

     

    Σε ό,τι αφορά τις θέσεις για κάρτες επέκτασης, υπάρχουν 4xPCIe 4.0 x16 θέσεις, και 3xM.2 slots (Gen 4), με ψύκτρες πλήρους κάλυψης. Συνολικά διακρίνονται 8 ή 10 SATA 3 ports μαζί με USB 3.1 front panel headers. Διακρίνεται επίσης ένα debug LED και (φυσικά) ένα εκτεταμένο RGB Fusion 2.0 LED σύστημα διατρέχει το πλαϊνό μέρος της PCH ψύκτρας. Υπάρχει επίσης ένα επιπρόσθετο 6-pin βύσμα για επιπλέον ρεύμα εφόσον αυτό χρειάζεται π.χ. για χρήση πολλών AIC καρτών. 

     

    Συνολικά πρόκειται για μια πραγματικά high-end μητρική που εύκολα θα κοστολογηθεί πάνω από 500$. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.