Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Ρωσία αποκλείστηκε από σύνοδο για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο

    Η Ρωσία δεν κλήθηκε να παρακολουθήσει μια εξ 'αποστάσεως σύνοδο 30 χωρών με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, με σκοπό την καταπολέμηση της αυξανόμενης απειλής από τα κακόβουλα προγράμματα, με εστίαση στα προγράμματα ransomware.

    Πολλές συμμορίες ransomware λειτουργούν από την Ουκρανία και τη Ρωσία, λένε ειδικοί στον κυβερνοασφάλεια του ιδιωτικού τομέα. Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι και αναλυτές δήλωσαν ότι οι ρωσικές συμμορίες ransomware λειτουργούν με τη σιωπηρή έγκριση του Κρεμλίνου, αλλά δεν ελέγχονται άμεσα από την κυβέρνηση.

    Η σύνοδος θα είναι διήμερη και θα περιλαμβάνει έξι συνέδρια με θέματα όπως η αντιμετώπιση της κατάχρησης εικονικού νομίσματος για τη νομιμοποίηση πληρωμών λύτρων, η δίωξη εγκληματιών που χρησιμοποιούν προγράμματα ransomware, η χρήση της διπλωματίας για την καταπολέμηση του ransomware και τρόποι αρωγής των χωρών έτσι ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικές σε τέτοιες επιθέσεις.

    Μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ινδία, η Αυστραλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα ηγηθούν συζητήσεων σε θέματα όπως η αναστάτωση, το εικονικό νόμισμα και η διπλωματία. Άλλοι που συμμετέχουν στη συνάντηση περιλαμβάνουν τον Καναδά, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Ιαπωνία, την Ουκρανία, την Ιρλανδία, το Ισραήλ, τη Νότια Αφρική, την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    "Έχουμε ενεργές συζητήσεις με τους Ρώσους, αλλά στο συγκεκριμένο φόρουμ δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν", δήλωσε εκπρόσωπος της συνόδου, προσθέτοντας ότι αυτό δεν αποκλείει τη Ρωσία να συμμετάσχει σε μελλοντικές εκδηλώσεις.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.