Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών εγκατέλειψαν το No Man's Sky

    Το No Man's Sky είναι ένα παιχνίδι εξερεύνησης και επιβίωσης που δίνει την δυνατότητα στον παίκτη να κινηθεί σε ένα διάστημα απείρων διαστάσεων, με άπειρους πλανήτες να εξερευνήσει και άπειρα είδη ζωής να ανακαλύψει. Η προσμονή από μεγάλο μέρος παικτών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Αποτέλεσμα αυτού, μόλις ενάμιση μήνα μετά την κυκλοφορία του, το παιχνίδι έχει χάσει σχεδόν το σύνολο των online παικτών του.

     

    Λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, πολλοί αγοραστές του άρχισαν να ζητάνε refunds εξαιτίας της απουσίας πολλών χαρακτηριστικών του παιχνιδιού που οι δημιουργοί του είχαν υποσχεθεί, ενώ τόσο η Hello Games, που είναι η εταιρία πίσω από το παιχνίδι, όσο και ο επικεφαλής σχεδιαστής του παιχνιδιού Sean Murray, σταμάτησαν τα δημόσια σχόλιά τους. Πάντως η εταιρία δεν έχει εγκαταλείψει το παιχνίδι μιας και συνεχίζει να βγάζει patches για αυτό, με το τελευταίο να είναι η έκδοση 1.09 η οποία βγήκε πριν λίγες μέρες.

     

    No-Mans-Sky-1.jpg

     

    Αυτό πάντως που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι το πόσο μεγάλη και απότομη ήταν η πτώση του ενδιαφέροντος για το παιχνίδι από τους παίκτες. Το παρακάτω χρονόγραμμα είναι χαρακτηριστικό, με το 99% των παικτών που δοκίμασαν το παιχνίδι την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, πλέον να το έχουν εγκαταλείψει.

     

    NMS-Peak.png

     

    Το παιχνίδι, όσον αφορά τους ταυτόχρονα συνδεδεμένους παίκτες, πλέον κινείται σε επίπεδα μικρότερων τίτλων που δεν έτυχαν της προώθησης και υποστήριξης από το τμήμα μάρκετινγκ της Sony, όπως τα Subnautica και Don’t Starve. Αλλά ακόμα και αυτά παρουσιάζουν μια σταθερότητα στους παίκτες που ασχολούνται καθημερινά με αυτά, σε καμιά περίπτωση αυτό που είδαμε στο παραπάνω χρονόγραμμα του No man's Sky.

     

    Peak-DontStarve.png

     

    Peak-Subnautica.png

     

    Το No Man's Sky είναι ένα από τα παραδείγματα παιχνιδιών που υπόσχονταν πολλά, αλλά δεν ήταν σε θέση να τα παρέχουν αυτά από την πρώτη μέρα. Αν και ο Sean Murray δεν μιλάει πλέον για το παιχνίδι, όπως έκανε μέχρι τα μέσα Αυγούστου, η Hello Games φαίνεται να το στηρίζει ακόμα, οπότε είναι στα χέρια της εταιρίας να το βελτιώσει σε βαθμό που θα αρχίσει να φέρνει πίσω στο παιχνίδι τους παίκτες που το παράτησαν.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.