Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο είναι το πρώτο πειρατικό 8K Rip

    Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο αναμενόταν από το 2020. Εκτός από το γεγονός ότι η τελετή έναρξης άργησε ένα χρόνο, λόγω της πανδημίας, ήταν και η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση σε εξαιρετικά υψηλή ανάλυση 8K με ήχο surround 22.2. Επειδή, όπως είναι γνωστό, ότι ανεβαίνει, κατεβαίνει, η μετάδοση αυτή οδήγησε στη συνέχεια στο πρώτο πειρατικό 8K HLG rip με ήχο surround 22.2 που εμφανίστηκε στον "θείο", το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο από μόνο του.

     

    8k-rip.jpg

     

    Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο TorrentFreak.com, είναι η πρώτη φορά που μια τηλεοπτική εκπομπή ανάλυσης 8k εγγράφεται σε αυτήν την ποιότητα. Η κυκλοφορία προέρχεται από την ομάδα TrollUHD, η οποία είναι γνωστή για τις κυκλοφορίες υψηλής ανάλυσης. Η τελετή έναρξης έχει μέγεθος 135 Gb και όπως είναι λογικό, θα χρειαστεί "λίγο" χρόνο για ανακτηθεί. To 

    κοινό που μπορεί να δει αυτό το αρχείο είναι μάλλον μικρό, μιας και οι περισσότεροι άνθρωποι απλά δεν διαθέτουν το υλικό που υποστηρίζει την αναπαραγωγή τέτοιων τύπων βίντεο και ήχου.

    Η πηγή του αρχείου δεν αναφέρεται, αλλά η μορφή HLG και ο ήχος 22.2 ταιριάζουν με τις προδιαγραφές μετάδοσης από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ιαπωνίας NHK. Άλλες χώρες έχουν επίσης εκπομπές 8K, αλλά χωρίς τον ήχο 22.2.

    Η ιαπωνική εταιρεία ήταν η πρώτη που άρχισε να δουλεύει σε βίντεο 8K το 1995, το οποίο είχε τότε την κωδική ονομασία «Super Hi-Vision». Τα εργαστήρια έρευνας και τεχνολογίας του NHK ανέπτυξαν επίσης ήχο surround 22.2.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.