Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η τελευταία έκδοση του ΟneDrive απαιτεί NTFS, με πολλούς χρήστες να δηλώνουν ενοχλημένοι

    Η τελευταία έκδοση του OneDrive της Microsoft απαιτεί ο φάκελος για το OneDrive να βρίσκεται σε αποθηκευτικό μέσο του χρήστη, το οποίο είναι διαμορφωμένο με το NTFS σύστημα αρχείων. Έτσι πολλοί χρήστες, εντελώς απροειδοποίητα, αντίκρισαν ένα παράθυρο το οποίο τους ενημέρωνε ότι υπήρχε πρόβλημα.

     

    Το να διαμορφώσει κάποιος ένα αποθηκευτικό μέσο με το NTFS σύστημα αρχείων, δεν είναι κάτι το δύσκολο, αλλά η αλλαγή έγινε χωρίς να υπάρξει κάποια ενημέρωση από την Microsoft προς τους χρήστες του OneDrive, κάτι που θεωρείται ότι είναι και ο κύριος λόγος των αντιδράσεων πολλών εξ αυτών.

     

    Με την τελευταία έκδοση λοιπόν, απαιτείται η χρήση NTFS συστήματος αρχείων, με τα γνωστά Fat32 και exFat, που επέλεγαν πολλοί χρήστες, αλλά και το νεώτερο ReFS, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με τα Windows 8, να μην επιτρέπονται. Οι χρήστες που είχαν ορίσει το φάκελο του OneDrive σε κάποιο αποθηκευτικό μέσο που δεν ήταν διαμορφωμένο με το NTFS, θα πρέπει να διαμορφώσουν το αποθηκευτικό μέσο αυτό κατάλληλα ή να μεταφέρουν τον φάκελο του OneDrive σε κάποιο άλλο αποθηκευτικό μέσο που να τηρεί τις προϋποθέσεις. Υπάρχει και η επιλογή μετατροπής Fat συστήματος αρχείων σε NTFS, αλλά η διαδικασία αυτή ίσως να εμπεριέχει έναν μικρό κίνδυνο, κάτι να πάει στραβά.

     

    onedrive_ntfs.jpg

    onedrive-ntfs-warning.png

     

    Η απάντηση της Microsoft όσον αφορά το θέμα αυτό ήταν η παρακάτω, η οποία μάλλον περισσότερο δημιουργεί νέα ερωτήματα.

     

    Quote

    Microsoft OneDrive wants to ensure users have the best possible sync experience on Windows, which is why OneDrive maintains the industry standard of support for NTFS. Microsoft discovered a warning message that should have existed was missing when a user attempted to store their OneDrive folder on a non-NTFS filesystem – which was immediately remedied. Nothing has changed in terms of official support and all OneDrive folders will continue to need to be located on a drive with the NTFS filesystem

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.