Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η υψηλή πίεση στην μπαταρία φημολογείται ως ο λόγος για τα προβλήματα του Note 7

    Η Samsung είχε πει ότι θα ανακοινώσει δημοσίως τα αποτελέσματά της ερευνάς της για τους λόγους που το Note 7 έπιανε φωτιά, πριν το τέλος του χρόνου. Ακόμα κάποια επίσημη εξήγηση δεν υπάρχει και εν αναμονή αυτής της εξήγησης, άλλες εταιρίες επιχειρούν να διαλευκάνουν την υπόθεση. Έτσι η εταιρία Instrumental δημοσίευσε την δική της έκθεση, η οποία θεωρεί ότι εντοπίζει το πρόβλημα.

     

    Σύμφωνα με την έκθεση της Instrumental, η οποία μελέτησε την εσωτερική σχεδίαση ενός εκ των Note 7 το οποίο είχε στην κατοχή της, το πρόβλημα οφείλεται στην επιθετική σχεδίαση της Samsung σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει το καλύτερο δυνατόν smartphone, από άποψη αυτονομίας, έχοντας παράλληλα τις μικρότερες δυνατές διαστάσεις. Η Instrumental θεωρεί ότι η Samsung θα έπρεπε να γνώριζε το ρίσκο που έπαιρνε με την σχεδίαση που υιοθέτησε, αλλά ο έντονος ανταγωνισμός της με την Apple, πιθανόν την ώθησε να αγνοήσει τους κινδύνους αυτούς.

     

    Ως γνωστόν, η Samsung αρχικά έριξε την ευθύνη στην μπαταρία του Note 7, κάτι που όμως έγινε γρήγορα κατανοητό, ότι μάλλον δεν ήταν η εστία του προβλήματος. Και τα Note 7 με τις αλλαγμένες μπαταρίες, άρχισαν επίσης να παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα, με τις αναφορές για συσκευές που πήραν φωτιά να συνεχίζονται.

     

    Η έκθεση της Instrumental, ρίχνει το φταίξιμο στην εσωτερική σχεδίαση του Note 7, το οποίο δεν διέθετε τα απαραίτητα περιθώρια γύρω από την μπαταρία και κυρίως, πάνω από την μπαταρία. Έτσι όταν η μπαταρία πιεζόταν ή φούσκωνε από την αύξηση της θερμοκρασίας, το λεπτό στρώμα πολυμερούς δεν ήταν αρκετό να κρατήσει το θετικό και το αρνητικό στρώμα της μπαταρίας, χωριστά. Έτσι αυτά έρχονταν σε επαφή, οδηγώντας την μπαταρία σε ανάφλεξη. Σύμφωνα με την έκθεση, θα έπρεπε να υπάρχει περιθώριο πάνω από την μπαταρία τουλάχιστον όσο το 10% του πάχους της. Το Note 7 όμως, σε μια προσπάθεια της Samsung να το καταστήσει όσο το δυνατόν λεπτότερο γινόταν, δεν είχε καθόλου περιθώριο. Τουλάχιστον όχι η συσκευή η οποία είχε στην διάθεσή της η Instrumental, χωρίς να αποκλείεται η μπαταρία της συσκευής να είχε ήδη διασταλεί φτάνοντας σε οριακό σημείο.

     

    584602427a575-GalaxyNote7internal.jpg

     

    Πάντως η έκθεση αυτή δημιουργεί άλλα ερωτήματα, αν το πρόβλημα ήταν απλά θέμα χώρου. Δεν θα μπορούσε η Samsung να δώσει την επιλογή στους κατόχους των συσκευών να αλλάξουν το back cover με κάποιο που να διαθέτει μεγαλύτερο περιθώριο ή να αποδεχθούν μια μικρότερων διαστάσεων και χωρητικότητας μπαταρία; Σε συνδυασμό με την επιστροφή μέρους του ποσού που κατέβαλαν για την αγορά του Note 7, ίσως να οδηγούσε πολλούς να κρατήσουν την συσκευή και την Samsung να μην υποχρεωθεί να αποσύρει όλες τις συσκευές από την αγορά.

     

    Μένει τώρα να δούμε την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας, όταν αυτή βγει, το κατά πόσο θα συμφωνεί με τα αποτελέσματα της έρευνας της Instrumental ή αν θα δίνει κάποια διαφορετική εξήγηση.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.