Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η AMD ανακοίνωσε νέους επιταχυντές Instinct με GPUs κατασκευασμένες στα 7nm

    Τα πρώτα προϊόντα με GPUs κατασκευασμένες στα 7nm είναι πλέον γεγονός, μετά την χτεσινή ανακοίνωση των νέων επιταχυντών, Instinct MI60 και MI50 στην εκδήλωση "Next Horizon" της AMD. Οι νέες κάρτες Instinct, προορίζονται για χρήση από μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες τρέχουν έργα που απαιτούν ιδιαίτερα υψηλή υπολογιστική ισχύ, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που σχετίζονται με τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση.

     

    Οι νέες Instinct χρησιμοποιούν GPUs οι οποίες βασίζονται σε μια τροποποιημένη έκδοση της αρχιτεκτονικής Vega, την Vega 20, με σημαντικές βελτιώσεις οι οποίες προορίζονται και είναι απαραίτητες σήμερα στην αγορά των επιταχυντών. Η μέθοδος κατασκευής των 7nm στα εργοστάσια της TSMC, επιτρέπει επίσης στην AMD να ανεβάσει συχνότητα λειτουργίας, χωρίς να δημιουργείται σημαντικό θέμα με την κατανάλωση των καρτών. Η συχνότητα λειτουργίας φτάνει στα 1,8GHz στην περίπτωση της MI60, στα 1746MHz στην περίπτωση της MI50. Η κατανάλωση της MI60 βρίσκεται πιθανόν μεταξύ 250W και 300W, αν λάβουμε υπόψιν τους δύο 8pin PCIe connectors στο πίσω μέρος της κάρτας.

     

    Vega 20 7nm.jpg

     

    Radeon Instinct 7nm 1.jpg

     

    radeon Instinct MI60.jpg

     

    Σύμφωνα με την AMD, η μέθοδος κατασκευής των 7nm προσφέρει επιπλέον επιδόσεις πάνω από 25% στην ίδια κατανάλωση ή 50% χαμηλότερη κατανάλωση στην ίδια συχνότητα, σε σχέση με αυτές που πρόσφερε η μέθοδος κατασκευής των 14nm. Επιπλέον προσφέρει έως διπλάσια πυκνότητα, με τις νέες Vega 20 GPUs, να διαθέτουν 13,2 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, σε σχέση με τα 12,5 δισεκατομμύρια των Vega 10, καταλαμβάνοντας επιφάνεια μόλις 331 τετραγωνικών χιλιοστών, έναντι 510 τετραγωνικών χιλιοστών που καταλάμβανε μια Vega 10 GPU κατασκευασμένη στα 14nm.

     

    Radeon Instinct 7nm 2.jpg

     

    MI60 vs MI25.jpg

     

    Οι νέες GPUs έχουν πλέον υποστήριξη και για half-rate double precision, αλλά και υποστήριξη για χαμηλής ακρίβειας τύπους δεδομένων, πιο συγκεκριμένα INT8 και INT4, ιδιαίτερα χρήσιμους στον τομέα της μηχανικής μάθησης. Η επιλογή χρήσης INT4 προσφέρει έως και τετραπλάσιες επιδόσεις έναντι της χρήσης FP16/INT16. Σύμφωνα με την AMD οι επιδόσεις των νέων Instinct φτάνουν έως και τα 7.4 TFLOPS σε FP64(6.4 TFlops στην περίπτωση της MI50) , 14.7 TFLOPS σε FP32 και 118 TOPS σε INT4.

     

    Radeon Instinct 7nm 3.jpg

     

    Οι νέες GPUs διαθέτουν επίσης τους διπλάσιους HBM2 memory controllers, δηλαδή τέσσερις, οι οποίοι σε συνδυασμό με μνήμες HBM2 στα 2Gbps επιτρέπουν στις νέες Instinct να έχουν στην διάθεσή τους 1TB/sec memory bandwidth. Επιπλέον υποστηρίζεται και end-to-end ECC, καθιστώντας τις νέες Instinct τις πρώτες σύγχρονες κάρτες γραφικών από την AMD που υποστηρίζουν αυτό το χαρακτηριστικό. Όσον αφορά την ποσότητα μνήμης αυτή φτάνει έως τα 32GB στην περίπτωση της Mi60 και τα 16GB στην περίπτωση της MI50.

     

    Radeon Instinct 7nm 4.jpg

     

    Στα επιπλέον χαρακτηριστικά των νέων Instinct έχουμε και την υποστήριξη για το τελευταίο PCIe 4.0 το οποίο υπόσχεται διπλάσιο bandwidth στα 31.5GB/sec. Επιπλέον η AMD έχει εφοδιάσει τις νέες Instinct και με ένα ζευγάρι συνδέσεων Infinity Fabric, επιτρέποντας την απευθείας σύνδεση των instinct μεταξύ τους. Δεν είναι γνωστό ακόμα τι bandwidth υποστηρίζεται, αλλά πιθανόν μιλάμε για 50GB/sec σε κάθε κατεύθυνση. Για την επικοινωνία με την CPU θα χρησιμοποιείται το PCIe 4. Υποστηρίζεται επίσης και πλήρως hardware-virtualized GPU (π.χ. MxGPU), για χρήση σε cloud-based GPU services.

     

    Radeon Instinct 7nm 5.jpg

     

    Radeon Instinct 7nm 6.jpg

     

    Η AMD θα διαθέσει αρχικά την Instinct MI60 πριν το τέλος του έτους, ενώ το μικρότερο και οικονομικότερο μοντέλο MI50 θα διατεθεί στις αρχές του 2019. Ακόμα δεν είναι γνωστές οι τιμές των καρτών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.