Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η AMD ανακοίνωσε την δεύτερη γενιά επεξεργαστών Threadripper, με έως και 32 πυρήνες

    Η AMD δημιούργησε αίσθηση πέρσι με τους επεξεργαστές Threadripper, οι οποίοι είχαν έως και 16 πυρήνες Zen και αποτελούσαν την απάντηση της AMD στην HEDT πλατφόρμα της Intel. Αυτό ώθησε την Intel στο να ανακοινώσει επεξεργαστές για την HEDT πλατφόρμα της, με περισσότερους πυρήνες από ότι ίσως αρχικά σχεδίαζε. Όπως αναμενόταν, στην φετινή Computex η AMD ανακοίνωσε τους νέους Threadripper 2, οι οποίοι θα έχουν έως και 32 πυρήνες Zen+.

     

    Οι νέοι Threadripper 2 προφανώς θα έχουν όλες τις βελτιστοποιήσεις που είδαμε στην σειρά Ryzen 2000. Zen+ πυρήνες στα 12nm, ταχύτερη cache, χαμηλότερο memory latency, Precision Boost II, XFR 2.0, αλλά και υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας. Ακόμα δεν είναι γνωστή η λίστα των μοντέλων, αλλά η AMD δύο μοντέλα, ένα των 32 πυρήνων(64 threads) και ένα των 24 πυρήνων(48 threads). Δεν αποκλείεται να δούμε και μοντέλα με λιγότερους πυρήνες τα οποία θα αντικαταστήσουν τους Threadripper πρώτης γενιάς.

     

    Υπενθυμίζουμε ότι οι αρχικοί Threadripper διέθεταν μεν τέσσερα Zeppelin dies, των οκτώ πυρήνων το καθένα, με τα δύο από αυτά να είναι μη λειτουργικά. Έτσι με δύο λειτουργικά dies, ο μέγιστος αριθμός των πυρήνων ήταν 16. Στους νέους Threadripper 2 και τα τέσσερα dies είναι πλέον λειτουργικά, αν και μόνο τα δύο από αυτά θα επικοινωνούν απευθείας με την μνήμη του συστήματος, διατηρώντας έτσι το quad channel των αρχικών Threadripper. Αυτό επιτρέπει στους νέους Threadripper 2 να διατηρούν συμβατότητα με τις ήδη διαθέσιμες μητρικές X399 της αγοράς για τους Threadripper, αν και αναμένεται να προσθέσει latency, ιδίως με εφαρμογές που χρησιμοποιούν πολύ μνήμη. Αναμένεται πάντως να κυκλοφορήσουν νέες μητρικές X399, οι οποίες θα είναι καταλληλότερες για αυτούς, μιας και ο αυξημένος αριθμός πυρήνων μεταφράζεται και σε αυξημένο TDP. Έτσι το TDP του μοντέλου με τους 32 πυρήνες θα φτάνει τα 250W, όταν αυτό του Threadripper 1950Χ με τους 16 πυρήνες έφτανε τα 180W. Πολλές από τις ήδη διαθέσιμες μητρικές θεωρείται ότι δεν θα είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις αυξημένες απαιτήσεις των νέων Threadripper, χωρίς να παρουσιάζεται throttling.

     

    Οι νέοι Threadripper 2 θα κυκλοφορήσουν κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.

     

    Threadripper 2 precentation.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.