Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η AMD ανακοίνωσε τους δεύτερης γενιάς Ryzen επεξεργαστές για φορητούς υπολογιστές, αλλά και δύο επεξεργαστές για Chromebooks

    Η AMD προχώρησε στην ανακοίνωση των νέων επεξεργαστών για φορητούς υπολογιστές Ryzen 3000. Πρόκειται για τους δεύτερης γενιάς επεξεργαστές Ryzen για φορητούς υπολογιστές, οι οποίοι κατασκευάζονται με την μέθοδο κατασκευής των 12 νανομέτρων της GlobalFoundries και βασίζονται στις τεχνολογίες Zen+ και Vega. Επιπλέον έχουμε την ανακοίνωση και δύο επεξεργαστών αρχιτεκτονικής Bulldozer για Chromebooks.


     Η νέα σειρά περιλαμβάνει μοντέλα τα οποία χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Δύο μοντέλα με TDP 35w αποτελούν την σειρά H, η οποία προορίζεται για υπολογιστές υψηλών επιδόσεων. Τέσσερα μοντέλα της σειράς U, με 15W TDP, τα οποία προορίζονται για φορητούς υπολογιστές γενικής χρήσης, καθώς και ένα μοντέλο που φέρει την ονομασία Athlon, το Athlon 300U, το οποίο προορίζεται για ιδιαίτερα οικονομικούς υπολογιστές. Όλα τα μοντέλα έχουνε επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Zen+ και ενσωματώνουν κάρτες γραφικών αρχιτεκτονικής Vega. Τα κυριότερα τεχνικά τους χαρακτηριστικά φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

     

    2019-01-05-image-2.jpg

     

    Ένα σημαντικό παράπονο των κατόχων φορητών υπολογιστών με επεξεργαστές Ryzen, ήταν και η μάλλον κακή υποστήριξη σε επίπεδο οδηγών. Η AMD υπόσχεται αυτό να διορθωθεί την επόμενη χρονιά με τη διάθεση των νέων Ryzen mobile οδηγών, οι οποίοι θα ξεκινήσουν να διατίθενται από το πρώτο τρίμηνο του 2019. Οι νέοι αυτοί οι οδηγοί θα καλύπτουν τόσο της πρώτης γενιάς όσο και της δεύτερης γενιάς επεξεργαστές Ryzen για φορητούς υπολογιστές, με τους κατόχους των υπολογιστών αυτών να λαμβάνουν μία νέα αναβάθμιση με κάθε κυκλοφορία νέων οδηγών για τις Radeon κάρτες γραφικών γραφικών.

     

    2019-01-05-image-10.jpg

     

    Τα νέα μοντέλα αναμένεται να επιτρέψουν στην AMD να είναι περισσότερο ανταγωνιστική έναντι της Intel, ενώ καλύπτουν και μεγαλύτερο μέρος της αγοράς σε σχέση με αυτό που κάλυπταν τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας.

     

    2019-01-05-image-4.jpg

     

    2019-01-05-image-5.jpg

     

    Φορητοί υπολογιστές με τους νέους mobile Rysen επεξεργαστές αναμένεται να κυκλοφορήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2019 και ανάμεσα στους κατασκευαστές που ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν νέους φορητούς με τους Ryzen 3000 μοντέλα είναι οι Acer, Asus, Dell, HP, Huawei, Lenovo και Samsung. Ένα από τα πρώτα μοντέλα που χρησιμοποιεί επεξεργαστή κορυφαίων επιδόσεων της σειράς Ryzen 3000 είναι το μοντέλο ASUS FX505DY TUF Gaming.

     

    2019-01-05-image-9.jpg

     

    Εκτός από τους παραπάνω επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Zen+, η AMD ανακοίνωσε και δύο επεξεργαστές βασισμένους στην αρχιτεκτονική Bulldozer οι οποίοι προορίζονται για Chromebooks. Πρόκειται για τα μοντέλα AMD A4-9120C και A6-9220C και είναι οι πρώτοι επεξεργαστές της εταιρείες για Chromebooks. Και τα δύο μοντέλα είναι διπύρηνα με 6 Watt TDP, ενσωματωμένη κάρτα γραφικών αρχιτεκτονικής GCN 1.2 και κατασκευάζονται με τη μέθοδο κατασκευής των 28 νανομέτρων. Chromebooks με αυτούς τους επεξεργαστές αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, σε τιμές κάτω από τα 300 δολάρια.

     

    2019-01-05-image-6.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.