Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Apple ίσως να σταματήσει την παραγωγή του iPhone X αυτό το καλοκαίρι

    Το iPhone X ήταν το smartphone που διακινήθηκε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο την περίοδο των εορτών, σύμφωνα με την Canalys, εταιρία ειδική στην έρευνα αγοράς. Παρόλα αυτά ο αναλυτής Ming-Chi Kuo της KGI Securities πιστεύει ότι η εταιρία θα σταματήσει την παραγωγή του αυτό το καλοκαίρι, λόγο της περιορισμένης επιτυχίας της συσκευής στην Κινεζική αγορά.

     

    Οι δύο παραπάνω έρευνες σχετικά με το iPhone X, είδαν το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες. Σύμφωνα με την Canalys, η Apple κατάφερε να διακινήσει περίπου 29 εκατομμύρια iPhoneX, παρόλο το ότι αντιμετώπισε προβλήματα στην παραγωγή του κινητού στις αρχές Νοεμβρίου, προβλήματα που ξεπεράστηκαν έως τα τέλη εκείνου του μήνα. Επτά εκατομμύρια iPhoneX φαίνεται να διακινήθηκαν στην αγορά της Κίνας.

     

    Αν και τα 29 εκατομμύρια, δείχνουν ως ένα εντυπωσιακό νούμερο και πάλι είναι χαμηλότερο από αυτό που περίμεναν πολλοί αναλυτές. Αρνητική επίδραση στις πωλήσεις του νέου iPhoneX, φαίνεται να είχαν η υψηλή τιμή του, αλλά και η παράλληλη διάθεση των άλλων δύο νέων μοντέλων.

     

    Το iPhoneX φαίνεται να να είχε μεγαλύτερη ζήτηση σε αγορές που είχαν ήδη μεγάλη βάση χρηστών iPhone και στις οποίες οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών είχαν προσφορές για το νέο smartphone. Επίσης πολλοί υποψήφιοι αγοραστές του iPhone X φαίνεται να εκμεταλλεύτηκαν προγράμματα ανταλλαγής παλαιότερων συσκευών, προκειμένου να μειώσουν το κόστος αγοράς της νέας συσκευής.

     

    Ο Ming-Chi Kuo της KGI Securities από την άλλη, θεωρεί ότι η Apple θα σταματήσει την παραγωγή της συσκευής αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον Kuo, ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος αναλυτής για θέματα της Apple, η συσκευή δεν είχε την απήχηση που θα επιθυμούσε η εταιρία στην αγορά της Κίνας. Σύμφωνα με τον αναλυτή, οι Κινέζοι καταναλωτές επιλέγουν συσκευές με μεγάλη οθόνη και το τμήμα της οθόνης του iPhone X που έχει κοπεί προκειμένου να τοποθετηθεί το σύστημα της μπροστινής κάμερας, πάρα είναι μεγάλο και δρα αρνητικά στις πωλήσεις της συσκευής.

     

    Ο ίδιος θεωρεί ότι η Apple θα επιλέξει την διακοπή της παραγωγής από την μείωση της τιμής της και θα προχωρήσει στην ανακοίνωση τριών νέων συσκευών το φθινόπωρο. Τα iPhone 8 και 8 Plus θα συνεχίσουν να πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές. Όσον αφορά τις τρεις νέες συσκευές, αυτές πιστεύεται ότι θα είναι δύο νέας γενιάς iPhone X, ένα iPhone X με οθόνη των 5,8 ιντσών και ενα iPhone X Plus με οθόνη των 6,5 ιντσών. Η τρίτη συσκευή θα είναι ένα iPhone SE με οθόνη 6,1 ιντσών, Face ID και κόστος μεταξύ $650 - $750.

     

     

    iphones-2018-kgi.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.