Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Apple ανακοίνωσε τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus

    Η Apple προέβη εχτές σε σωρεία ανακοινώσεων νέων προϊόντων και τεχνολογιών και ανάμεσα σε αυτά είχαμε προφανώς και τα νέα iPhone 8 και iPhone 8 Plus. Τα νέα μοντέλα εμφανισιακά δεν διαφέρουν αισθητά σε σχέση με τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, αλλά είναι σημαντικά αναβαθμισμένα όσον αφορά το hardware και με νέα χαρακτηριστικά.

     

    Τα νέα iPhone 8 και iPhone 8 Plus διαθέτουν οθόνες Retina HD των 4,7'' και 5,5'' αντίστοιχα, υποστηρίζοντας και τεχνολογία True Tone, με την σχεδίασή τους όπως αναφέρθηκε ήδη, να μην διαφέρει ιδιαίτερα σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Τα νέα μοντέλα διαθέτουν τζάμι υψηλής αντοχής και μπρος και πίσω και αλουμινένιο σασί. Θα είναι διαθέσιμα σε τρία χρώματα.

     

    facing_water_resistant_screens.jpg

     

    8plus_and_8_glass_back.jpg

     

    iPhone8Plus_color_selection.jpg

     

    Τα νέα iPhone χρησιμοποιούν το νέο A11 Bionic SoC(System On Chip) της Apple, το οποίο διαθέτει έξι πυρήνες, χωρισμένους σε δύο ομάδες, μία με δύο πυρήνες σχεδιασμένους για υψηλές επιδόσεις και μία με τέσσερις επιπλέον πυρήνες σχεδιασμένους για καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Οι νέοι υψηλών επιδόσεων πυρήνες, προσφέρουν έως και 25% υψηλότερες επιδόσεις σε single threaded εφαρμογές, ενώ γενικότερα το νέο A11 chip επιτυγχάνει επιδόσεις έως και 70% υψηλότερες σε multi threading, σε σχέση με το A10 στα iPhone 7 και 7 Plus, έχοντας την δυνατότητα να αξιοποιήσει και τους έξι πυρήνες ταυτόχρονα.

     

    Η GPU είναι η πρώτη GPU σχεδιασμένη αποκλειστικά από την Apple, μετά και την ανακοίνωση της παύσης της συνεργασίας της εταιρίας με την Imagination Technologies, η οποία ήταν υπεύθυνη για τις GPUs των προηγούμενων μοντέλων. Σύμφωνα με την Apple, η νέα GPU είναι έως και 30% ταχύτερη σε σχέση με αυτή στα προηγούμενα μοντέλα.

     

    a11_bionic_chip_performance.jpg

     

    Αναβαθμισμένες είναι και οι κάμερες στα νέα iPhone 8 και 8 Plus, με νέους αισθητήρες ικανούς να προσφέρουν φωτογραφίες υψηλότερης ποιότητας, αλλά και OIS(optical image stabilization). Το iPhone 8 διαθέτει μία κάμερα στο πίσω μέρος του των 12MP, ενώ το iPhone 8 Plus, διαθέτει σύστημα δύο καμερών των 12MP. Ειδικά στην περίπτωση του iPhone 8 Plus, έχουμε και ένα νέο Portrait Mode με την ονομασία Portrait Lighting Mode, το οποίο αξιοποιεί τεχνολογίες machine learning και έναν προηγμένο επεξεργαστή εικόνας για καλύτερα αποτελέσματα. Υποστηρίζεται λήψη βίντεο 4Κ στα 60fps και 1080p στα 240fps.

     

    iPhone8Plus_and_iPhone8_new_camera.jpg

     

    portrait_lighting_1.jpg

     

    Τα νέα iPhone 8 και 8 Plus θα διαθέτουν επίσης αυξημένες δυνατότητες στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας. Αν και η επαυξημένη πραγματικότητα, μέσω του ARKit της Apple, θα υποστηρίζεται και σε παλαιότερα iPhone μοντέλα, τα νέα iPhone 8 και 8 Plus θεωρούνται σαφώς καλύτερα στον τομέα αυτό.

     

    ultimate_ar_experience.jpg

     

    Τα νέα IPhone 8 και 8 Plus ενσωματώνουν και τεχνολογία Qi wireless charging. Μάλιστα θα υποστηρίζονται πλήθος φορτιστών που βρίσκονται ήδη διαθέσιμοι στο εμπόριο.

     

    iphone8-charging_dock_front.jpg

     

    Το λειτουργικό των νέων iPhone 8 και 8 Plus θα είναι το iOS 11.

     

    Τα τα δύο μοντέλα θα είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις με 64 GB ή 256 GB. Οι τιμές θα ξεκινάνε από τα $699 για το iPhone 8 και τα $799 για το iPhone 8 Plus. Οι προ παραγγελίες ξεκινάνε στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ οι παραδόσεις μία βδομάδα αργότερα, στις 22. Στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμα από τις 29 Σεπτεμβρίου.

     

    Η επίσημη σελίδα της Apple για τα νέα μοντέλα βρίσκεται εδώ: iPhone 8 - Apple

     

     

    Επιπλέον αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων iPhone 8 και iPhone 8 Plus, θα τα βρείτε στις παρακάτω σελίδες:

    Apple iPhone 8 - Specifications

    Apple iPhone 8 Plus - Specifications

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.