Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Η Apple απαντάει στο FBI σχετικά με το ξεκλείδωμα του iPhone

    Η διαμάχη μεταξύ του FBI και της Apple σχετικά με το ξεκλείδωμα του iPhone που χρησιμοποιήθηκε από έναν από τους δράστες στο San Bernardino, έλαβε τέλος με την ανακοίνωση του FBI ότι τελικά κατάφερε να ξεκλειδώσει το αναφερόμενο τηλέφωνο χωρίς τη βοήθεια της Apple. Λεπτομέρειες για το πως το κατάφερε αυτό δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

     

    "Παραμένει μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, να εξασφαλίζει ότι η αστυνομική δύναμη μπορεί να αποκτάει πρόσβαση σε κρίσιμα ψηφιακά δεδομένα με σκοπό την προστασία της εθνικής ασφάλειας και την προστασία του κοινού", ανέφερε η δήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Η.Π.Α., "είτε με την συνεργασία των ενδιαφερόμενων ομάδων , είτε μέσω του δικαστικού συστήματος".

     

    Η Apple εξέδωσε και αυτή μια ανακοίνωση την οποία παραθέτουμε :

     

    "Απ΄την αρχή αρνηθήκαμε στην απαίτηση του FBI να τοποθετήσουμε ένα  backdoor στο iPhone γιατί πιστεύαμε ότι είναι λάθος και θα αποτελούσε ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Ως αποτέλεσμα της άρνησης αυτής  τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Αυτή η υπόθεση δεν θα έπρεπε να είχε καν ξεκινήσει.

    Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τον τις αρχές με τις έρευνές τους όπως κάναμε πάντα και θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την ασφάλεια των προϊόντων μας, καθώς οι επιθέσεις και οι απειλές γίνονται πιο συχνές και πιο πολύπλοκες.

     

    Η Apple πιστεύει βαθιά ότι οι άνθρωποι στις Η.Π.Α. και σε όλον τον κόσμο επιθυμούν την προστασία των δεδομένων τους, ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Θυσιάζοντας το ένα για το άλλο, απλώς θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο ανθρώπους και χώρες.

     

    Σε αυτή η υπόθεση έχουν ανακύψει θέματα τα οποία χρειάζονται εθνικό διάλογο για τις ελευθερίες των πολιτών καθώς και για τη συλλογική μας ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Η Apple δεσμεύεται να συμμετέχει σε έναν τέτοιο διάλογο".

     

    Πηγή : theverge


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.