Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Η Apple διατάχθηκε να πληρώσει 533 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση πατεντών

    To δικαστήριο στο Texas όπου και εδρεύει η εταιρεία Smartflash, αποφάνθηκε ότι η Apple χρησιμοποίησε πατέντες της Smartflash χωρίς άδεια στο iTunes, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της Apple ότι οι πατέντες είναι άκυρες. Οι πατέντες αυτές αφορούσαν τη διαχείρηση ψηφιακών δικαιωμάτων, αποθήκευσης δεδομένων και συστήματα πληρωμής.
    Αρχικά η Smartflash ζήτησε αποζημίωση 852 εκατομμυρίων κάτι που οι δικηγόροι της Apple αντέκρουσαν ως υπερβολική. Ισχυρίστηκαν ότι οι πατέντες αυτές είχαν αξία μόλις 4.5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Smartflash από την άλλη μεριά κατηγόρησε την Apple ότι εσκεμμένα χρησιμοποίησε τις πατέντες αυτές αφού ο ιδρυτής της εταιρείας ο Patrick Racz, παρουσίασε αυτήν την τεχνολογία πριν δέκα χρόνια στον Augustin Farrugia, που αργότερα έγινε ο υπεύθυνος ασφαλείας της Apple η οποία και δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση.

     

    "Η Smartflash δεν κατασκευάζει προϊόντα, δεν έχει εργαζόμενους, δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας, δεν έχει παρουσία στις ΗΠΑ και εκμεταλλεύτηκε το σύστημα πατεντών για να κερδίσει χρήματα από τα δικαιώματα για τεχνολογία που η Apple εφηύρε", δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της Apple, Kristin Huguet στο Bloomberg. "Αρνούμαστε να πληρώσουμε μια εταιρεία για ιδέες και καινοτομίες που οι εργαζόμενοί μας χρειάστηκαν χρόνια για να τις εξελίξουν και δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κάνουμε αυτή τη μάχη στα δικαστήρια".
    Η δίκη διεξήχθη σε μια περιοχή του Texas όπου τα δικαστήρια θεωρούνται ευνοϊκά για τους κατόχους πατεντών. Η Smartflash εκμεταλευόμενη αυτό μήνυσε την Amazon και την Google στην ίδια περιοχή αν και η Google προσπαθεί να μετακινήσει τη δίκη στην California. H δίκη της Smartflash εναντίων της Samsung πρόκειται να προγραμματιστεί άμεσα, αφού βγήκε η ετυμηγορία για την Apple.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.