Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple μηνύει την NSO Group για το λογισμικό υποκλοπής Pegasus

    Η Apple ανακοίνωσε την Τρίτη ότι είχε καταθέσει μήνυση κατά του NSO Group, της εταιρείας κυβερνοασφάλειας με έδρα το Ισραήλ που βρίσκεται πίσω από το spyware Pegasus που αποκαλύφθηκε σε τηλέφωνα ακτιβιστών, δημοσιογράφων και στελεχών νωρίτερα φέτος.

    Για να προστατεύσει τους χρήστες της από «περαιτέρω κατάχρηση και βλάβη», η Apple επιδιώκει μια μόνιμη εντολή για την απαγόρευση της NSO Group από τη χρήση του υλικού, του λογισμικού ή των συσκευών του κατασκευαστή iPhone, ανέφερε η Apple σε μια ανακοίνωση. Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια, αναφέρει ότι στοχεύει επίσης να διορθώσει τις "κατάφωρες παραβιάσεις" από την ομάδα NSO, των ομοσπονδιακών και πολιτειακών νόμων των ΗΠΑ.

    «Οι συσκευές Apple είναι το πιο ασφαλές καταναλωτικό αγαθό στην αγορά — αλλά οι ιδιωτικές εταιρείες που αναπτύσσουν λογισμικό υποκλοπής από το κράτος έχουν γίνει ακόμη πιο επικίνδυνες», δήλωσε ο Craig Federighi, ανώτερος αντιπρόεδρος του τμήματος λογισμικού της Apple, σε μια ανακοίνωση. «Ενώ αυτές οι απειλές για την κυβερνοασφάλεια επηρεάζουν μόνο έναν πολύ μικρό αριθμό πελατών μας, λαμβάνουμε κάθε επίθεση στους χρήστες μας πολύ σοβαρά».

    Τον Σεπτέμβριο, η Apple κυκλοφόρησε ενημερώσεις ασφαλείας για τα iPhone, τα iPad, τα Apple Watches και τους υπολογιστές Mac για να κλείσει μια ευπάθεια που φέρεται να εκμεταλλεύεται το επεμβατικό λογισμικό κατασκοπείας Pegasus της NSO. Η επιδιόρθωση ασφαλείας προέκυψε από έρευνα που έγινε από μια ομάδα κυβερνοασφάλειας δημοσίου ενδιαφέροντος που ονομάζεται Citizen Lab, η οποία διαπίστωσε ότι το τηλέφωνο ενός Σαουδάραβα ακτιβιστή είχε μολυνθεί από το Pegasus.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.