Jump to content
 • Latest Reviews

  All Reviews
 • Η Apple παραδέχεται ότι μειώνει τις επιδόσεις στα παλαιότερα iPhone, τρώει μηνύσεις

  Υπήρχαν ήδη υποψίες ότι η Apple εσκεμμένα μείωνε τις επιδόσεις στα παλαιότερα iPhones. Την προηγούμενη βδομάδα το θέμα ξανά ήρθε στην δημοσιότητα, μέσω δοκιμών που φαίνονταν να συνδέουν αυτή τη μείωση επιδόσεων, με την κατάσταση της μπαταρίας της συσκευής. Η Apple δημοσίως αυτές τις μέρες επιβεβαίωσε ότι έχει ενσωματώσει μια νέα λειτουργία στα iPhones, η οποία μειώνει τις επιδόσεις τους όταν η μπαταρία δεν φαίνεται να είναι σε θέση να παρέχει την απαιτούμενη ισχύ στην συσκευή, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να αναφερθούν οι πρώτες μηνύσεις κατόχων iPhones εναντίον της.

   

  Την προηγούμενη βδομάδα ο χρήστης TeckFire του Reddit ανέφερε ότι το iPhone 6S που κατείχε, είχε αρχίσει να δείχνει ιδιαίτερα αργό, ακόμα και μετά από πλήθος αναβαθμίσεων του λειτουργικού του. Το επίπεδο φθοράς της μπαταρίας του ήταν στο 20% και τα αποτελέσματα στο Geekbench ήταν 1466 σκορ σε single threaded και 2512 σκορ σε multi threaded. μετά την αντικατάσταση της μπαταρίας της συσκευής, ξανά έτρεξε το Geekbench και είδε σημαντική αύξηση των επιδόσεων με το σκορ σε single threaded να φτάνει το 2526 και σε multi threaded το 4456.

   

  apple slowdown.jpg

   

  Μια μπαταρία λιθίου, είναι γεγονός, ότι με τον καιρό μπορεί να χάσει την ικανότητά της να παρέχει την ενέργεια που παρείχε στην αρχή του κύκλου ζωής της. Όπως αναφέρεται στο άρθρο, η Apple υποχρεώθηκε να αντικαταστήσει πλήθος μπαταριών συσκευών iPhoen 6S πέρσι, μετά από αναφορές πολλών χρηστών iPhone 6S ότι οι συσκευές τους έκλειναν απότομα. Η Apple είχε αναφέρει ότι οι τελευταίες εκδόσεις του iOS διόρθωναν το πρόβλημα και ήδη υπήρχαν υποψίες ότι αυτό ίσως να γινόταν μέσω throttling του κεντρικού επεξεργαστή της συσκευής, ώστε αυτός να μην ζητάει πολύ ενέργεια από την μπαταρία.

   

  Η Apple δημοσίως επιβεβαίωσε αυτή την υποψία αυτές τις μέρες, επικαλούμενη ακριβώς αυτό το λόγο. Σε συνθήκες ψύχους ή όταν η μπαταρία έχει σχεδόν αδειάσει ή μετά από χρόνια φορτίσεων και αποφορτίσεων, μια μπαταρία λιθίου ίσως να αδυνατίσει να δώσει στην συσκευή την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται, σε ένα σενάριο όπου στιγμιαία απαιτείται μεγάλη ποσότητα ενέργειας, οδηγώντας στο βίαιο κλείσιμο της συσκευής. Για να αποφευχθεί το σενάριο αυτό, αλλά και για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού, η Apple επέλεξε να ενσωματώσει ένα χαρακτηριστικό στα iPhone 6, iPhone 6s και iPhone SE, το οποίο αναλαμβάνει να εξομαλύνει τις απαιτήσεις της συσκευής από την μπαταρία. Το χαρακτηριστικό αυτό πλέον έχει ενεργοποιηθεί και στα iPhone 7 με το iOS 11.2, ενώ θα ενεργοποιηθεί κάποια στιγμή και στα iPhone 8. 

   

  Αν και η κίνηση της Apple έχει λογική, μιας και όπως αναφέρθηκε οι μπαταρίες λιθίου δεδομένα χάνουν την ικανότητά τους με τον χρόνο να παρέχουν την απαιτούμενη ισχύ, το γεγονός ότι δεν γνωστοποίησε την ύπαρξη αυτού του χαρακτηριστικού στους κατόχους των συσκευών, δεν ήταν ίσως και η σοφότερη κίνηση. Έτσι ήδη αναφέρθηκαν οι δύο πρώτες μηνύσεις από κατόχους συσκευών iPhone 7.

   

  Update

  Για όλο το 2018 η Apple θα αντικαθιστά την μπαταρία σε συσκευές iPhone 6 ή νεώτερες, με κόστος 29, αντί για 79 δολάρια. Η σχετική ανακοίνωση της Apple στα Ελληνικά, η οποία αναφέρεται στο θέμα της μπαταρίας, βρίσκεται εδώ: Μήνυμα προς τους πελάτες μας - Apple (GR)


  • Like 1

  User Feedback

  Recommended Comments

  Σκάστε premium χρήμα για μπαταρίες του κώλου και throttling δίχως ερώτηση και δίχως disable option...

  Ζήτω τα die hard fanboys.

  Άντε και στα $2000 η τιμή του επόμενου χαζομήλου :D

  • Like 1
  • Thanks 2

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Μα.. είναι feature! 

  Πέρα από την πλάκα πρόκειται για μια είδηση που απλώς επιβεβαιώνει ότι ότι το μεγάλο μας πρόβλημα δεν είναι τίποτα άλλο από τις μπαταρίες. Σε συσκευές από 100 μέχρι και 1100 ευρώ. 

  • Like 2

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Apple apologises for slowing down older iPhones with ageing batteries | Technology | The Guardian

   

  Μετάφραση. Δεν θα στρίβω το μαχαίρι καθώς σας σφάζω για μια απλή αλλαγή μπαταρίας και μην ανησυχείτε, από του χρόνου θα φροντίσω να τρέχετε να αλλάζετε μπαταρία από μόνοι σας μόλις το health πλησιάζει στο 80%, όταν οι άλλοι οι βλάκες μα τα Android θα τα δουλεύουν όπως την πρώτη μέρα, ακόμα και αν η μπαταρία τους τα έχει ψιλό παίξει. Απλά θα τα φορτίζουν πιο συχνά.

  • Haha 2

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Android και οπως την πρωτη μερα δεν πανε μαζι εκτος αν το αφησεις οπως το πηρες την πρωτη μερα.

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Το hardware της συσκευης ακριβως οπως την πρωτη μερα δουλευει ;)Ασχετα αν το software πασχει. Αν και με τα πιο τελευταια μοντελα το σουρσιμο εχει γινει σημαντικα λιγοτερο....

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.