Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Apple παραδέχεται ότι μειώνει τις επιδόσεις στα παλαιότερα iPhone, τρώει μηνύσεις

    Υπήρχαν ήδη υποψίες ότι η Apple εσκεμμένα μείωνε τις επιδόσεις στα παλαιότερα iPhones. Την προηγούμενη βδομάδα το θέμα ξανά ήρθε στην δημοσιότητα, μέσω δοκιμών που φαίνονταν να συνδέουν αυτή τη μείωση επιδόσεων, με την κατάσταση της μπαταρίας της συσκευής. Η Apple δημοσίως αυτές τις μέρες επιβεβαίωσε ότι έχει ενσωματώσει μια νέα λειτουργία στα iPhones, η οποία μειώνει τις επιδόσεις τους όταν η μπαταρία δεν φαίνεται να είναι σε θέση να παρέχει την απαιτούμενη ισχύ στην συσκευή, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να αναφερθούν οι πρώτες μηνύσεις κατόχων iPhones εναντίον της.

     

    Την προηγούμενη βδομάδα ο χρήστης TeckFire του Reddit ανέφερε ότι το iPhone 6S που κατείχε, είχε αρχίσει να δείχνει ιδιαίτερα αργό, ακόμα και μετά από πλήθος αναβαθμίσεων του λειτουργικού του. Το επίπεδο φθοράς της μπαταρίας του ήταν στο 20% και τα αποτελέσματα στο Geekbench ήταν 1466 σκορ σε single threaded και 2512 σκορ σε multi threaded. μετά την αντικατάσταση της μπαταρίας της συσκευής, ξανά έτρεξε το Geekbench και είδε σημαντική αύξηση των επιδόσεων με το σκορ σε single threaded να φτάνει το 2526 και σε multi threaded το 4456.

     

    apple slowdown.jpg

     

    Μια μπαταρία λιθίου, είναι γεγονός, ότι με τον καιρό μπορεί να χάσει την ικανότητά της να παρέχει την ενέργεια που παρείχε στην αρχή του κύκλου ζωής της. Όπως αναφέρεται στο άρθρο, η Apple υποχρεώθηκε να αντικαταστήσει πλήθος μπαταριών συσκευών iPhoen 6S πέρσι, μετά από αναφορές πολλών χρηστών iPhone 6S ότι οι συσκευές τους έκλειναν απότομα. Η Apple είχε αναφέρει ότι οι τελευταίες εκδόσεις του iOS διόρθωναν το πρόβλημα και ήδη υπήρχαν υποψίες ότι αυτό ίσως να γινόταν μέσω throttling του κεντρικού επεξεργαστή της συσκευής, ώστε αυτός να μην ζητάει πολύ ενέργεια από την μπαταρία.

     

    Η Apple δημοσίως επιβεβαίωσε αυτή την υποψία αυτές τις μέρες, επικαλούμενη ακριβώς αυτό το λόγο. Σε συνθήκες ψύχους ή όταν η μπαταρία έχει σχεδόν αδειάσει ή μετά από χρόνια φορτίσεων και αποφορτίσεων, μια μπαταρία λιθίου ίσως να αδυνατίσει να δώσει στην συσκευή την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται, σε ένα σενάριο όπου στιγμιαία απαιτείται μεγάλη ποσότητα ενέργειας, οδηγώντας στο βίαιο κλείσιμο της συσκευής. Για να αποφευχθεί το σενάριο αυτό, αλλά και για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού, η Apple επέλεξε να ενσωματώσει ένα χαρακτηριστικό στα iPhone 6, iPhone 6s και iPhone SE, το οποίο αναλαμβάνει να εξομαλύνει τις απαιτήσεις της συσκευής από την μπαταρία. Το χαρακτηριστικό αυτό πλέον έχει ενεργοποιηθεί και στα iPhone 7 με το iOS 11.2, ενώ θα ενεργοποιηθεί κάποια στιγμή και στα iPhone 8. 

     

    Αν και η κίνηση της Apple έχει λογική, μιας και όπως αναφέρθηκε οι μπαταρίες λιθίου δεδομένα χάνουν την ικανότητά τους με τον χρόνο να παρέχουν την απαιτούμενη ισχύ, το γεγονός ότι δεν γνωστοποίησε την ύπαρξη αυτού του χαρακτηριστικού στους κατόχους των συσκευών, δεν ήταν ίσως και η σοφότερη κίνηση. Έτσι ήδη αναφέρθηκαν οι δύο πρώτες μηνύσεις από κατόχους συσκευών iPhone 7.

     

    Update

    Για όλο το 2018 η Apple θα αντικαθιστά την μπαταρία σε συσκευές iPhone 6 ή νεώτερες, με κόστος 29, αντί για 79 δολάρια. Η σχετική ανακοίνωση της Apple στα Ελληνικά, η οποία αναφέρεται στο θέμα της μπαταρίας, βρίσκεται εδώ: Μήνυμα προς τους πελάτες μας - Apple (GR)


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.