Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple προχωρεί στην αφαίρεση εφαρμογής ύστερα από αίτημα της Amazon

    Την Παρασκευή η Apple αφαίρεσε από το App Store της την εφαρμογή Fakespot, η οποία είχε εισαχθεί σε αυτό το προηγούμενο μήνα και χρησιμοποιούταν για να φιλτράρει και να αφαιρεί ψεύτικες κριτικές από προϊόντα στο Amazon, ικανοποιώντας αίτημα της ίδιας της εταιρίας. Αυτή η αφαίρεση έγινε χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση στον δημιουργό της εφαρμογής Saoud Khalifah, όπως δήλωσε ο ίδιος στον δικτυακό τόπο The Verge.

    Η Amazon επιβεβαίωσε ότι ζήτησε από την Apple να καταργήσει την εφαρμογή, σύμφωνα με την οδηγία 5.2.2, η οποία απαγορεύει στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν περιεχόμενο τρίτου σε μια εφαρμογή χωρίς άδεια. Η οδηγία αυτή αναφέρει επί λέξει: "Εάν η εφαρμογή σας χρησιμοποιεί, αποκτά πρόσβαση, δημιουργεί έσοδα από την πρόσβαση ή εμφανίζει περιεχόμενο από μια υπηρεσία τρίτου, βεβαιωθείτε ότι σας επιτρέπεται να το κάνετε σύμφωνα με τους όρους χρήσης της υπηρεσίας. Η εξουσιοδότηση πρέπει να παρέχεται κατόπιν αιτήματος."

    Όσο καιρό η εφαρμογή ήταν ενεργή στο App Store της Apple, εγκαταστάθηκε 150.000 φορές, πράγμα που, σύμφωνα με τον δημιουργό της εφαρμογής, ήταν και ο λόγος που η Amazon προχώρησε σε αυτή τη κίνηση. "Η Amazon πρέπει να συνειδητοποίησε ότι ο κόσμος επέλεγε την εφαρμογή μας από την εφαρμογή της Amazon", δήλωσε χαρακτηριστικά.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.