Jump to content



  • SirMomus
    SirMomus

    Η Apple φέρεται να προσπαθεί να κατασκευάσει τα iPhone στις ΗΠΑ

    Η Apple φέρεται πως ζήτησε από τους εταίρους παραγωγής της να ερευνήσουν τη μετακίνηση της παραγωγής iPhone στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Nikkei. Σύμφωνα με την έκθεση, πηγές υποστηρίζουν ότι η Apple έχει προσεγγίσει τόσο την Foxconn όσο και την Pegatron, τις δύο εταιρείες παραγωγής που είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνες για τη συναρμολόγηση των iPhones. Η Foxconn διερευνά την πιθανότητα αυτή, ενώ η Pegatron δεν συμφώνησε λόγω ανησυχιών για το κόστος.

     

    Σύμφωνα με τη Nikkei, η Apple έκανε την αίτηση στους εταίρους της, για μετακίνηση της μονάδας παραγωγής, τον Ιούνιο, πριν από τη νίκη του εκλεγέντος Προέδρου Donald Trump στις πρόσφατες εκλογές. Παρ 'όλα αυτά, η έκθεση αυτή πρέπει να εξεταστεί υπό το φως των δηλώσεων του Trump σχετικά με την Apple νωρίτερα αυτό το χρόνο. Ο Trump έχει επανειλημμένα προτείνει ότι η Apple πρέπει να φέρει την μονάδα κατασκευής της, πίσω στις ΗΠΑ. Πιο πρόσφατα σχόλια του έγιναν τον Ιανουάριο σε μια ομιλία στο Πανεπιστήμιο Liberty University, όπου o Trump, δήλωσε, "Θα κάνουμε την Apple να αρχίσει να φτιάχνει τους αναθεματισμένους υπολογιστές και τα μαραφέτια της σε αυτή τη χώρα, αντί σε άλλες χώρες."

     

    landscape.jpg

     

    Η μετακίνηση της παραγωγής των iPhone πιθανότατα να είναι ένα ακριβό εγχείρημα, με πηγές να υποστηρίζουν ότι αυτό θα αυξήσει το κόστος παραγωγής μέχρι και 50 τοις εκατό, το οποίο έχει νόημα, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των προμηθευτών της Apple βρίσκονται στην Ασία. H Motorola προσπάθησε επίσης στο παρελθόν να μετακινήσει το τμήμα παραγωγής smartphones της, στην Αμερική, αλλά το πείραμα τελείωσε το 2014, όταν η Motorola έκλεισε το εργοστάσιο λόγω του κόστους. Η Apple έχει κάνει κάποιες προσπάθειες για τη μεταφορά της γραμμής παραγωγής του hardware πίσω στην Αμερική και στο παρελθόν - κυρίως για το Mac Pro, το 2013, όταν η εταιρεία επένδυσε πάνω από 100 εκατομμύρια δολλάρια - αλλά η μετεγκατάσταση της κατασκευής των iPhone στις Ηνωμένες Πολιτείες θα ήταν μια κίνηση πολύ διαφορετικής κλίμακας.

     

    Θα αφήσουν οι κινήσεις της Αpple το χαμόγελο στο πρόσωπο του νέου πλανητάρχη ή μήπως οχι;

    trump9.gif


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.