Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η ASUS δουλεύει πάνω στο "Double Capacity DIMM" το οποίο ενσωματώνει τον διπλάσιο αριθμό chips μνήμης

    Η Samsung ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα DDR4 UDIMM (unbuffered DIMMs) χωρητικότητας 32GB. Οι μνήμες αυτές θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε μητρικές με μόνο δύο θέσεις μνήμης να φτάσουν το όριο των 64GB και σε μητρικές με τέσσερις θέσεις μνήμης το όριο των 128GB. Αλλά η πιθανότητα να δούμε αυτές τις μνήμες στην αγορά σύντομα, είναι μάλλον μικρή.

     

    Η ASUS φαίνεται να δουλεύει πάνω σε μια διαφορετική, ενδιάμεση λύση, η οποία όμως δεν θα ακολουθάει κάποιο πρότυπο της JEDEC.  Πρόκειται για μνήμες οι οποίες διαθέτουν μεγαλύτερο PCB, ικανό να χωρέσει διπλάσιο αριθμό chips μνήμης και σχεδιάστηκαν από την ASUS σε συνεργασία με τις G.Skill και Zadak.

     

    Οι μνήμες αυτές φέρουν την ονομασία "Double Capacity DIMM" ή DC DIMM και θα μπορούσαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση της μέγιστης ποσότητας μνήμης που υποστηρίζουν οι mainstream επεξεργαστές για καταναλωτές, όπως οι Intel Coffee Lake και οι AMD Ryzen σε μητρικές με μόνο δύο DIMMs, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των mini ITX μητρικών. Επίσης σε μητρικές που μπορούν να δεχθούν επεξεργαστές Xeon για παράδειγμα, αλλά διαθέτουν μόνο τέσσερις θέσεις για μνήμες, θα μπορούσε να επιτευχθεί η τοποθέτηση της μέγιστης ποσότητας μνήμης που υποστηρίζουν αυτοί, δηλαδή 128GB.

     

    GSKILL-TridentZ-RGB-DC.jpg

     

    ASUS-ZADAK.jpg

     

    Η ASUS προωθεί το νέο αυτό στάνταρ μαζί με τις επερχόμενες μητρικές της που θα βασίζονται στο Z390 Express chipset, οπότε πιθανόν σύντομα να ξέρουμε αν οι μνήμες αυτές θα προορίζονται μόνο για νέες μητρικές της ASUS, αν θα υποστηρίζονται και από παλιότερα μοντέλα της εταιρίας ή ακόμα και αν θα μπορούν να τοποθετηθούν σε μητρικές άλλων εταιριών.

     

    ASUS-ZADAK2.jpg

    Έγινε επεξεργασία από acct


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.