Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η Backblaze εκκινεί υπηρεσία "Chia Plot Storage" με δυνατότητα ενεργής καλλιέργειας

    Θυμάστε τη Backblaze, την εταιρεία φιλοξενίας δικτυακών τόπων και αποθηκευτικού χώρου που δημοσιεύει τακτικές αναφορές για την αξιοπιστία των HDD και SSD με δεδομένα από τους διακομιστές της; Λοιπόν, η εταιρεία φαίνεται ότι βρήκε ένα κενό στην αγορά που προέκυψε μετά την εκτόξευση του κρυπτονομίσματος  Chia. Φαίνεται ότι η Backblaze αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την ανάγκη για αποθηκευτικό χώρο για καλλιέργεια Chia και τις ελλείψεις της αγοράς σε HDD μεγάλης χωρητικότητας. Σε αντίθεση με ορισμένους παρόχους αποθήκευσης cloud, οι οποίοι έχουν ενημερώσει τους όρους υπηρεσίας τους ώστε να αποκλείσουν τη χρήση της υποδομής τους σε οποιοδήποτε "αγρόκτημα" Chia, η Backblaze προσφέρει τώρα μια υπηρεσία με μηνιαία συνδρομή, η οποία, έναντι 5 $ το μήνα, επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν έως και 1 TB "αγροκτήματα" Chia, ενώ ταυτόχρονα τους επιτρέπει να τα "καλλιεργούν".

     

    Οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν τον σχεδιασμό (plot) στον τοπικό υπολογιστή τους (ή / και να τα αποκτήσουν μέσω μιας σειράς υπηρεσιών που έχουν αρχίσει να προσφέρουν τη δυνατότητα λήψης έτοιμων "αγροτεμαχίων" Chia) και στη συνέχεια να τα ανεβάσουν στους διακομιστές της Backblaze για καλλιέργεια. Τα έσοδα από 1 TB "αγροκτήματα" ανέρχονται σε περίπου 6,43 $ τον μήνα (λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα τιμή του Chia και τον συνολικό χώρο του δικτύου, αυτό ισοδυναμεί με αρκετά πενιχρά κέρδη ύψους 1,43 $ τον μήνα). Οι χρήστες που θέλουν να κάνουν χρήση αυτής της υπηρεσίας θα έχουν όριο 100 TB στα μεταφορτωμένα "αγροκτήματα".


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.