Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Canonical σταματάει την διανομή 32bit desktop live ISOs

    Το Linux είναι το λειτουργικό που προτείνεται από πολλούς για εγκατάσταση σε παλαιά x86 συστήματα που δεν μπορούν να σηκώσουν τα σύγχρονα Windows και τις εφαρμογές τους. Κάποια από αυτά τα συστήματα ίσως να είναι αρκετά παλιά ώστε να χρησιμοποιούν επεξεργαστές που δεν έχουν 64bit υποστήριξη. Όσοι συνεχίζουν να έχουν τέτοια συστήματα και εγκαθιστούν Linux σε αυτά, από εδώ και πέρα δεν θα βρίσκουν διαθέσιμο πλήρες 32bit ISO για download και εγκατάσταση.

     

    Αυτό θα μπορούσε να είναι απλά το πρώτο βήμα από την μεριά της Canonical, στο να αφήσει μελλοντικά τα 32bit x86 συστήματα πίσω ή να περιορίσει σημαντικά την υποστήριξη για αυτά. Η κίνηση αυτή της εταιρίας μπορεί να ερμηνευτεί επίσης ως σημαντικά μειωμένο ενδιαφέρον για x86 32bit εκδόσεις, σε σχέση με το παρελθόν. Δεν θα υπάρξει λοιπόν 32bit disk image του Ubuntu 17.10 ή των επόμενων εκδόσεων του. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι η Canonical σταμάτησε πλήρως την υποστήριξη στα 32bit συστήματα. Το Ubuntu θα συνεχίσει να υποστηρίζει 32bit συστήματα με security updates και όσοι έχουν εγκατεστημένο το 17.04 ή παλαιότερο, θα μπορούν να το αναβαθμίσουν στην τελευταία έκδοσή του. Αλλά αν χρειαστεί να κάνουν μια νέα εγκατάσταση, θα βρουν μόνο MinimalCD και Netinst images, δεν θα βρουν live ISO. Άλλες εκδόσεις όπως τα Ubuntu MATE και Xubuntu, δεν επηρεάζονται.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.