Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Η Dell κατηγορεί την Intel για έλλειψη σε CPUs που επηρεάζει αρνητικά την ετήσια πρόβλεψη εσόδων της εταιρείας

    Η Dell, στην τριμηνιαία έκθεση των αποτελεσμάτων της, έριξε το φταίξιμο στην Intel για τις περικοπές στην πρόβλεψη για τα ετήσια έσοδά της. Ο COO της Dell, Jeffrey Clarke, δήλωσε ότι "η έλλειψη σε CPUs από την Intel χειροτερεύει από τρίμηνο σε τρίμηνο, επηρεάζοντας τις commercial PC και premium consumer PC πωλήσεις μας για το 4ο τρίμηνο". Η έλλειψη σε CPUs της Intel προκαλείται εξαιτίας της ζήτησης στην αγορά PC και server που ξεπερνά την προσφορά και όχι γιατί η Intel εφοδιάζει την αγορά με ποσότητες κάτω των δυνατοτήτων της. Η Intel αύξησε την παραγωγική της οροφή με επένδυση 1 δισ. $ ΥοΥ, μετατρέποντας τις παραγωγικές της μονάδες ώστε να παράγουν 14nm επεξεργαστές, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύει αρκετούς πόρους της για να καταφέρει να εκτελέσει τα σχέδιά της για μαζική παραγωγή επεξεργαστών 10nm.

     

    Βέβαια, η Intel δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα 10nm desktop ή HEDT επεξεργαστές, και, σύμφωνα με αναφορές, ετοιμάζει μια ακόμα σειρά 14nm επεξεργαστών με την ονομασία Comet Lake. Αυτή η μικροαρχιτεκτονική έχει ήδη κυκλοφορήσει για την mobile αγορά, ενώ η Intel εστιάζει και στους επεξεργαστές για τις ultraportables και ultra low-power αγορές με την ονομασία "Ice Lake". Πρόσφατα, ο Michelle Johnston Holthaus, εκτελεστικός αντιπρόεδρος πωλήσεων της Intel, έγραψε ένα γράμμα προς τους πελάτες της εταιρείας (όπως η Dell), πληροφορώντας τους ότι παρά τις καλύτερες δυνατές προσπάθειές τους, η ζήτηση εξακολουθεί και υπερβαίνει της προσφοράς, κάτι που δεν έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν ακόμα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.