Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Gigabyte ανακοίνωσε την νέα υδρόψυκτη Aorus GeForce RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce

    Η Gigabyte ανακοίνωσε μια νέα RTX 2080 Ti η οποία χρησιμοποιεί ένα κλειστό κύκλωμα υδρόψυξης για την ψύξη της GPU και των υπόλοιπων εξαρτημάτων της κάρτας. Η νέα αυτή κάρτα ανήκει στην σειρά WaterForce και η πλήρης ονομασία της είναι Aorus GeForce RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce 11G με κωδικό μοντέλου GV-N208TAORUSX W-11GC.

     

    Το κλειστό σύστημα υδρόψυξης που έχει επιλέξει η Gigabyte είναι κατασκευασμένο από την Asetek και χρησιμοποιεί ψυγείο των 240 χιλιοστών με δύο RGB ανεμιστήρες των 120 χιλιοστών. Είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του αντίστοιχου συστήματος ψύξης που χρησιμοποιείται ήδη από την Gigabyte στην αντίστοιχη RTX 2080, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει με τις αυξημένες ανάγκες της 2080 Ti, αλλά και να καλύπτει τα επιπλέον τσιπάκια μνήμης και mosfets που βρίσκονται πάνω στο PCB της 2080 ti. Το PCB είναι custom σχεδίασης, ειδικά για υπερχρονισμό, με 19 συνολικά power faces, 16 για την GPU και 3 για τις μνήμες. Για την τροφοδοσία της η κάρτα διαθέτει δύο 8pin PCIe υποδοχές. Οι διαστάσεις της είναι 290 x 131 x 40 επιτρέποντας την τοποθέτησή της και σε κουτιά που δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλο χώρο στο εσωτερικό τους.

     

    Aorus geForce RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce 11G -2.jpg

     

    Η συχνότητα λειτουργίας της κάρτας σε boost φτάνει τα 1770MHz, έναντι 1545MHz της reference, ενώ οι μνήμες λειτουργούν στα 14140MHz, από τα 14000MHz της reference.

     

    Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της κάρτας είναι και οι συνολικά επτά έξοδοι εικόνας που διαθέτει. Από αυτές η κάρτα διαθέτει ένα ζευγάρι DisplayPorts και ένα ζευγάρι HDMI θυρών που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα, επιτρέπουν όμως στον κάτοχο της κάρτας να χρησιμοποιήσει τις εξόδους που έχει ανάγκη χωρίς χρήση μετατροπέων.

     

    Aorus geForce RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce 11G -1.jpg

     

    Πέραν των RGB ανεμιστήρων η κάρτα διαθέτει RGB φωτισμό και στο shroud, τόσο στην πρόσοψη, όσο και στο μεταλλικό backplate στην πλάτη αλλά και στα πλάγια. Ο RGB φωτισμός μπορεί να ελέγχεται και ρυθμίζεται από το λογισμικό που δίνει η Gigabyte και με το οποίο μπορεί κάποιος να παρακολουθεί επίσης την κατάσταση της κάρτας αλλά και να την υπερχρονίζει.

     

    Aorus geForce RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce 11G -3.jpg

     

    Η κάρτα θα καλύπτεται από 4 χρόνια εγγύησης όταν γίνει διαθέσιμη, με την τιμή της ακόμα να είναι άγνωστη, αλλά να αναμένεται κάπου στα 1500 ευρώ.

     

    Aorus geForce RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce 11G -4.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.