Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google ανακοινώνει τα υποθαλάσσια συστήματα Blue και Raman

    Σήμερα, ανακοινώθηκε από τον Bikash Koley, αντιπρόεδρο και επικεφαλής της παγκόσμιας δικτύωσης Google και επικεφαλής τεχνολογίας και στρατηγικής, ότι σε συνεργασία με κοινοπραξία εταιριών, μια από τις οποίες είναι και η Sparkle, θα προχωρήσουν στην κατασκευή και λειτουργία δύο υποβρυχίων καλωδιακών συστημάτων που συνδέουν τη Μέση Ανατολή με τη Νότια Ευρώπη και την Ασία: το υποθαλάσσιο σύστημα καλωδίων Blue, που συνδέει την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και το Ισραήλ και το υποθαλάσσιο σύστημα καλωδίων Raman που συνδέει την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, το Τζιμπουτί, το Ομάν και την Ινδία.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ανέβηκε στον δικτυακό τόπο της εταιρίας, cloud.google.com, η ανάπτυξη πρόσθετης χωρητικότητας και διαδρομών δικτύου είναι ζωτικής σημασίας για τους χρήστες και τους πελάτες της Google σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι εξαρτώνται από την ισχυρή συνδεσιμότητα για να τροφοδοτήσουν τη ζωή τους στο διαδίκτυο και να επικοινωνήσουν με φίλους, οικογένεια και επιχειρηματικούς εταίρους. Οι χρήστες της Google και οι πελάτες του Google Cloud θα επωφεληθούν από την αυξημένη χωρητικότητα και τη μειωμένη καθυστέρηση μεταφοράς δεδομένων στις αναφερόμενες περιοχές.

    Τα υποθαλάσσια συστήματα Blue and Raman, είναι εξοπλισμένα 16 ζεύγη οπτικών ινών, και αναμένεται να είναι έτοιμο για χρήση το 2024. Με τον καιρό, τα μέλη της κοινοπραξίας ελπίζουν να κάνουν επιπλέον ζεύξεις και να συνδέσουν τα δύο αναφερόμενα συστήματα μέσω επίγειων δικτύων.

     

    infrastructure_QIVuEgz.max-2200x2200.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.