Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η Google ισχυρίζεται ότι το νέο της chatbot "Meena" είναι το καλύτερο στον κόσμο

    Πότε ήταν η τελευταία φορά που είχατε μια ικανοποιητική “συζήτηση” με το Siri ή το Alexa; Ίσως ποτέ. Η βασική αιτία είναι ότι, αν και αυτοί οι "βοηθοί" έχουν βελτιωθεί αρκετά, η ικανότητα συζήτησης είναι ακόμα σχετικά περιορισμένη. Η Google, όμως, ισχυρίζεται ότι το νέο της chatbot "Meena" μπορεί να συζητήσει μαζί σας σχεδόν επί παντός επιστητού, όπως ένας κανονικός άνθρωπος...

     

    Η Google δηλώνει ότι το νέο νευρωνικό δίκτυο συζήτησης με 2,6 δισεκατομμύρια παραμέτρους μπορεί να συζητήσει με ανθρώπους καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη γεννήτρια ΑΙ. Η ομάδα του "Meena" chatbot αξιοποίησε για την εκπαίδευσή του 40 δισεκατομμύρια λέξεις μέσα από 341 GB δεδομένων κειμένου που περιλαμβάνουν και συζητήσεις στα social media, χρησιμοποιώντας το μοντέλο seq2seq.

     

    To μοντέλο seq2seq είναι μια εκδοχή του Transformer της Google, ένα νευρωνικό δίκτυο που συγκρίνει λέξεις σε μια παράγραφο, ώστε να καταλάβει τον συσχετισμό μεταξύ τους.

     

    spacer.png

     

    Το chatbot "Meena" διαθέτει ένα μοναδικό εξελιγμένο μπλοκ κωδικοποίησης Transformer και 13 εξελιγμένα μπλοκ αποκωδικοποίησης. Τα μπλοκ κωδικοποίησης βοηθούν το στην αντίληψη του πλαισίου της συζήτησης, ενώ τα μπλοκ αποκωδικοποίησης είναι υπεύθυνα για τη σύνταξη της απάντησης. Η Google ισχυρίζεται ότι το "Meena" εκπαιδεύτηκε με 8,5x περισσότερα δεδομένα σε σχέση με το GTP-2 της OpenAI.

     

    Η ομάδα των ερευνητών της Google σχεδίασε μια νέα μέθοδο μέτρησης που αποκαλείται "Sensibleness and Specificity Average" (SSA) για να μετρήσουν πόσο λογική και συγκεκριμένη είναι μια συζήτηση ή απάντηση.

     

    large.image2-1.png

     

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Google πειραματίζεται με τα chatbots. Το 2015 οι ερευνητές της Google δημοσίευσαν μια εργασία ενός μοντέλου που βοήθησε στην τεχνική υποστήριξη. Από τότε, η εταιρεία έχει αναπτύξει πολλά μοντέλα γλώσσας για να γίνει καλύτερα κατανοητό το πλαίσιο μια συζήτησης.

     

    Ταυτόχρονα, εταιρείες όπως η Microsoft και η Amazon προσπαθούν να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα στην τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να συζητά. Στο περσινό Alexa Prize challenge, η Amazon ανέθεσε σε ομάδες να δημιουργήσουν ένα bot που μπορούσε να διατηρήσει  μια συζήτηση για τουλάχιστον 20 λεπτά. Το 2018, η Microsoft εξαγόρασε την startup εταιρεία Semantic Machines με αντικείμενο την τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να βελτιώσει την ψηφιακή βοηθό Cortana.

     

    Δυστυχώς η Google δεν κυκλοφορεί το bot στην κοινότητα ανοικτού λογισμικού ακόμα. Αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.