Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Google καταγράφει τις κινήσεις σας, ακόμα και αφού έχετε κλείσει το "Location History"

    Οι εταιρίες σήμερα θέλουν να ξέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα για εμάς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιπτώσεις που μας παρακολουθούν, ακόμα και όταν νομίζουμε ότι έχουμε απενεργοποιήσει τις σχετικές υπηρεσίες. Μια τέτοια περίπτωση ανακάλυψε το Associated Press, το οποίο διαπίστωσε ότι η απενεργοποίηση του "Location History" δεν είναι αρκετή για να μας καταστήσει "αόρατους" στην Google.

     

    Το  Associated Press απευθύνθηκε στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον, πριν προχωρήσει σε δημοσιοποίηση, με το πανεπιστήμιο να επιβεβαιώνει τα ευρήματα. Πολλές εφαρμογές της Google, όπως αυτές του χάρτη, της αναζήτησης και του δελτίου καιρού, μας ρωτάνε αν θέλουμε να μοιραστούμε την τοποθεσία μας, πριν μας παρέχουν σχετικές πληροφορίες. Αν και μπορούμε να επιλέξουμε να μην σημειώνουν την τοποθεσία μας, αυτό φαίνεται ότι δεν γίνεται απολύτως σεβαστό.

     

    google location tracking.jpg

     

    Έτσι για παράδειγμα η εφαρμογή του χάρτη θα σημειώσει την τοποθεσία μας στην εκκίνησή της, ακόμα και όταν δεν της έχουμε παρέχει την σχετική άδεια. Η εφαρμογή του καιρού ελέγχει κατά προσέγγιση την τοποθεσία μας για να μας δώσει το δελτίο καιρού. Ακόμα και η εφαρμογή της αναζήτησης, που δεν χρειάζεται να γνωρίζει την τοποθεσία μας για να μας επιστρέψει τα σωστά αποτελέσματα στην αναζήτησή μας, είναι σε θέση να βρει την θέση μας με μεγάλη ακρίβεια.

     

    Τα στοιχεία που καταγράφονται μπορούν να διαγραφούν χειροκίνητα από τον χρήστη, αλλά η διαδικασία δεν είναι εύκολη ώστε να την κάνει ο καθένας. Ο επιστήμονας του Πρίνστον και πρώην αξιωματικός της FCC, Jonathan Mayer, σχολίασε ότι, εφόσον υπάρχει η επιλογή για διαγραφή των στοιχείων του "Location History" αυτά θα πρέπει να διαγράφονται από παντού. Η Google από την μεριά της υπεραμύνεται της θέσης της, θεωρώντας ότι παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία στους χρήστες για να διαγράψουν τα σχετικά δεδομένα και ότι σκοπός της, μέσω του "Location History" του "Web and App Activity" και άλλων εφαρμογών εύρεσης της θέσης του χρήστη, είναι να παρέχει στους χρήστες των συσκευών την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης.

     

    google location tracking 1.jpg

     

    Για όσους θα ήθελαν να περιορίσουν την παρακολούθησής τους από την Google, θα πρέπει να απενεργοποιήσουν όχι μόνο το "Location History", αλλά και το "Web and App Activity". Επίσης οι χρήστες μπορούν να μεταβούν στην σελίδα myactivity.google.com για να δουν τα δεδομένα που έχουν σωθεί εκεί σχετικά με το ιστορικό της τοποθεσίας τους, αλλά τα δεδομένα είναι διάσπαρτα σε διαφορετικά σημεία και δύσκολο να διαγραφούν όλα.

     

    google location tracking 2.jpg

     

    Προφανώς για άλλη μια φορά η επιμονή της Google να παρακολουθεί την θέση των χρηστών συσκευών Android, έχει να κάνει με τις υπηρεσίες διαφήμισης που προσφέρει και τα έσοδά της από αυτά. Η Google επιτρέπει στους διαφημιζόμενους να παρακολουθήσουν την αποτελεσματικότητα των διαδικτυακών διαφημίσεων, με βάση τα επίπεδα επισκεψιμότητας των πεζών στα καταστήματα μιας περιοχής και αυτή είναι μια λειτουργία που με βάση την Google, βασίζεται στο ιστορικό της τοποθεσίας του χρήστη.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.