Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Google πρόσθεσε αναζήτηση με φυσική γλώσσα στο Drive

    Η αναζήτηση εγγράφων στο Google Drive καθίσταται πλέον πιο εύκολη μετά την προσθήκη του Natural Language Processing, το οποίο δίνει την δυνατότητα αναζήτησης χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα. Έτσι ερωτήσεις του στυλ "find my budget spreadsheet from last December", πλέον θα επιστρέφουν σχετικά αποτελέσματα. Επιπλέον η Google έχει προσθέσει και δύο ακόμα χαρακτηριστικά που είχαν ζητήσει οι χρήστες μέσω feedback.

     

    Όπως εξηγεί ο Product Manager της Google, Josh Smith, η μπάρα αναζήτησης θα ερμηνεύσει το ερώτημα και θα το μεταφράσει σε κάτι πιο κατάλληλο. Δεν θα κάνει άμεση αναζήτηση, απλά θα ρωτήσει τον χρήστη τι ακριβώς εννοεί, με βάση αυτό που έγραψε. Έτσι στο ερώτημα "find my budget spreadsheets" η μηχανή αναζήτησης θα ρωτήσει τον χρήστη αν εννοεί "budget Type:Spreadsheet”. Επιλέγοντας το, τότε θα προχωρήσει η μηχανή σε αναζήτηση των σχετικών εγγράφων.

     

    Google Drive NLP.gif

     

    Η παραπάνω προσθήκη στην μηχανή αναζήτησης δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να αναζητεί με βάση το πως μιλάει, όπως χαρακτηριστικά λέει ο Josh Smith. Επιπλέον η μηχανή μαθαίνει σταδιακά από τις αναζητήσεις του χρήστη, ενώ και η Google θα συνεχίσει να την εξελίσσει συνεχώς.

     

    Επιπλέον του Natural Language Processing, προστίθεται auto correct, το οποίο έλλειπε μέχρι τώρα, δυνατότητα να χωρίσει κάποιος ένα έγγραφο σε πολλαπλές στήλες, επιλέγοντας την νέα επιλογή "Columns" από το μενού "Format, και τέλος, κάθε φορά που θα μετατρέπει ή θα επεξεργάζεται ένα non-Google αρχείο ο χρήστης στα Docs, Sheets και Slides , το Drive θα δημιουργεί αυτόματα ένα αντίγραφο του αρχικού αρχείου στην αυθεντική του μορφή το οποίο θα είναι προσβάσιμο μέσω του Revision History".

     

    57e2edfdacbd5-GoogleDriveAutocorrect.gif

     

    Τα νέα χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα από εχτές για όλους τους χρήστες παγκοσμίως.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.