Jump to content


  • UltraB
    UltraB

    Η HTC ανακοίνωσε δύο νέα VR headsets, το Vive Pro Eye & το Vive Cosmos

    Στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου της HTC, η εταιρία ανακοίνωσε δύο αρκετά σημαντικά νέα για τους φίλους του VR. Αυτά αφορούν δύο νέα VR headsets, τα HTC Vive Cosmos και HTC Vive Pro Eye.

     

    Παρόλο που τα Cosmos προσφέρουν inside-out tracking, τα HTC Vive Pro Eye έρχονται για να αλλάξουν την εμπειρία στα VR εικοσυστήματα με την τεχνολογία "foveated rendering".

    HTC Vive Pro Eye

    Τα Vive Pro Eye είναι ένα ολοκαίνουργιο headset που μπορεί να δείχνουν ολόιδια σχεδόν με τα Pro, αλλά δεν είναι. Το νέο τους χαρακτηριστικό είναι η χρήση της "foveated rendering" τεχνολογίας όπου εξασφαλίζει καλύτερη οπτική ποιότητα εντός του VR headset.

     

    Τι είναι όμως το "foveated rendering"; 

    Αντί η εικόνα σας να είναι κλειδωμένη στο κέντρο της οθόνης, αυτή θα σας ακολουθεί οπουδήποτε βλέπετε! Ναι, σωστά διαβάσατε. Τα νέα HTC Vive Pro Eye θα ανιχνεύουν τις κινήσεις των ματιών σας.

     

    Με την νέα αυτή τεχνολογία η HTC θα προσφέρει την δυνατότητα μη απαίτησης κάποιου controller, καθώς και καλύτερη ποιότητα γραφικών, εστίασης και μεγαλύτερη αίσθηση "βύθισης" στο VR.

     

    Υπάρχει όμως και ένα αρνητικό στοιχείο. Η τεχνολογία αυτή όσο ενδιαφέρον και αν ακούγεται, θα παρακολουθεί τις κινήσεις των ματιών σας και θα είναι σε θέση να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με το τι βλέπετε. Αυτές οι πληροφορίες πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για δεδομένα και analytics. Προς το παρόν όμως δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως αυτές οι πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν, παρόλα αυτά όμως δεν παύει να είναι μια αρκετά ενδιαφέρον νέα τεχνολογία.

     

    16_htc-vive-pro-eye.jpg

    HTC Vive Cosmos

    Όσο αφορά το Vive Cosmos, η HTC εδώ επένδυσε στην ευκολία χρήσης.

    Πρόκειται για ένα αυτόνομο VR headset που ποντάρει στην ευκολία χρήσης σε τέτοιο βαθμό όπου οι χρήστες του θα μπορούν να το κουβαλάνε μαζί τους οπουδήποτε.

     

    16_htc-vive-cosmos.jpg

    Να σημειώσουμε εδώ ότι το Vive Cosmos, δεν πρόκειται για το πρώτο standalone VR headset της εταιρίας. Την πρωτιά κατέχει το Vive Focus που παρουσιάστηκε το 2017.

     

    Σύμφωνα με τον Daniel O’Brien, Γενικό Διευθυντή της HTC Vive America, 

    Παράθεση

    Το 85% των πιθανών αγοραστών VR headset πιστεύουν πως η ευκολία χρήσης και εγκατάστασης είναι ο νούμερο ένα παράγοντας κατά την αγορά τους. Πιστεύουμε πως το Cosmos θα κάνει το VR πιο εύκολα προσβάσιμο σε άτομα που δεν έχουν επενδύσει ξανά στο VR, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρουν μία ανώτερη εμπειρία για τους VR enthousiasts.

     

    Το developer kit του Vive Cosmos αναμένεται στις αρχές του 2019, με την τιμή του και την διαθεσιμότητα του να ανακοινώνονται κάποια άλλη στιγμή μέσα στο τρέχουν έτος.

     

     

    Τέλος όσο αφορά το Vive Cosmos, θα είναι το πρώτο VR που headset που θα τρέξει το νέο Vive Reality System, το οποίο αποκαλύφθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της CES 2019. Προορίζεται για ένα τρόπο σύζευξης του hardware & software, και περιλαμβάνει UI, Identity, Origin, Discovery, Watch & Share στοιχεία. Στην ουσία πρόκειται για έναν επανασχεδιασμό του λογισμικού της Vive όπου θα το φέρει πιο κοντά σε αυτά που προσφέρει το Oculus Home με την αλλαγή μεταξύ VR εμπειριών να είναι πιο απρόσκοπτη.

    Viveport Infinity

    16_viveport-infinity-logo-twitter-releas

     

    Η HTC παρουσίασε επίσης το Vive Infinity. Με το Vive Infinity θα έχετε πρόσβαση σε περισσότερα από 500 παιχνίδια και εφαρμογές, αντί των συνηθισμένων πέντε με 60 που έχετε με τη συνδρομή Viveport. Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα κάποια ενημέρωση σχετικά με την τιμολόγηση του αλλά και αν θα υποστηρίζονται τα Vive, Rift, και Focus VR headset. Το νέο Viveport Infinity αναμένεται να είναι διαθέσιμο από της 5 Απριλίου 2019.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.