Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η IBM ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας για εξαγορά της Red Hat έναντι $34 δις

    Η IBM ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την Red Hat προκειμένου να την εξαγοράσει. Η συμφωνία η οποία θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο μισό του 2019, θέλει την IBM να εξαγοράζει το σύνολο των μετοχών της Red Hat προς 190 δολάρια η μία, με το τελικό κόστος της εξαγοράς να φτάνει τα 34 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη εξαγορά αμερικάνικης εταιρίας υψηλής τεχνολογίας στην ιστορία και εντάσσεται σε μια σειρά εξαγορών φέτος που σχετίζονται με το open source, όπως αυτή του GitHub από την Microsoft.

     

    Η IBM προχωράει στην εξαγορά αυτή με στόχο την αγορά του cloud. Όπως αναφέρει η Ginni Rometty, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της IBM, η απόκτηση της Red Hat αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού και την αγορά cloud γενικότερα, καθιστώντας την IBM το νούμερο ένα υβριδικό παροχέα cloud υπηρεσιών προσφέροντας στις εταιρίες την μοναδική ανοιχτή λύση cloud.

     

    Ο τωρινός πρόεδρος της Red Hat Jim Whitehurst, θα συμμετάσχει στην ανώτερη διοικητική ομάδα της IBM. Ο ίδιος θεωρεί ότι η Red Hat ως τμήμα της IBM θα επωφεληθεί από αποκτώντας πρόσβαση σε περισσότερους πόρους και δυνατότητες για την επιτάχυνση του open source.

     

    Η Red Hat διατηρεί συμφωνίες με πολλούς ανταγωνιστές της IBM στον τομέα του cloud, όπως οι Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud, Alibaba και άλλες, με την IBM πάντως να αναφέρει ότι δεσμεύεται να είναι ένας αυθεντικός πάροχος πολλαπλών cloud υπηρεσιών και υποστηριχτής του open source, όπου και αν αυτό τρέχει.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.