Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η IBM καθιστά το Quantum Computing προσιτό στο κοινό

    Η IBM ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά επιτρέπει στο κοινό να έχει πρόσβαση μέσω του cloud, σε πέντε quantum bits (qubits). Αυτό θα επιτρέψει σε ερευνητές και επιστήμονες να τρέξουν πειράματα πάνω στους κβαντικούς επεξεργαστές της IBM, επιτρέποντας ίσως την επίλυση προβλημάτων που είναι αδύνατον να λυθούν ή απαιτούν πολλαπλάσιο χρόνο με τους σημερινούς υπολογιστές.

     

    Το IBM Quantum Experience επιτρέπει την εκτέλεση αλγορίθμων, πειραμάτων και εξομοιώσεων μέσω του Cloud στον κβαντικό επεξεργαστή της εταιρίας που βρίσκεται στο T.J. Watson Research Center της IBM στην Νέα Υόρκη και ο οποίος διαθέτει πέντε qubits. Ο εν λόγω επεξεργαστής είναι η τελευταία εξέλιξη της IBM στην κβαντική αρχιτεκτονική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την δημιουργία ακόμα ισχυρότερων κβαντικών συστημάτων, με 50 έως 100 qubits. Ένα τόσο ισχυρό κβαντικό σύστημα θα είναι σε θέση να προγραμματιστεί ώστε να εκτελέσει υπολογιστικές εργασίες με ταχύτητες εκθετικά υψηλότερες σε σχέση με τους συνήθεις σημερινούς υπολογιστές.

     

    572c95359ac32-ImageofGroverssearchalgorithminthecomposer.jpg

     

    Σύμφωνα με τον Arvind Krishna της IBM Research, η στιγμή αυτή αποτελεί την γέννηση του quantum cloud computing, με τους κβαντικούς υπολογιστές να επιτρέψουν την δυνατότητα υπολογισμών που σήμερα δεν φανταζόμαστε καν, επιταχύνοντας τις εξελίξεις στην επιστήμη και τις καινοτομίες.

     

    Στο παρακάτω βίντεο εξηγείται το πως κάποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση μέσω του cloud σε έναν κβαντικό επεξεργαστή της IBM. Για την ώρα η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη.

     

     

    Αν θέλετε να δείτε το Quantum Computing Lab της IBM, παρακολουθήστε το παρακάτω video

     

     

    Πηγή: IBM makes quantum computing available to the public - CPU - News - HEXUS.net


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.