Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η Intel ανακοινώνει επαναγορά μετοχών αξίας 10 δισ. δολαρίων για να ανεβάσει την τιμή της μετοχής της

    Η Intel επιταχύνει τη στρατηγική της επαναγοράς μετοχών αξίας 20 δισ. δολαρίων ανακοινώνοντας ότι σύντομα προγραμματίζει την αγορά μετοχών αξίας 10 δισ. δολαρίων.

     

    Παρά την αύξηση του τζίρου της εταιρείας το 2ο τρίμηνο (19 δισ. δολάρια, +20%) και των καθαρών εσόδων (5,1 δισ. δολάρια, +22%), η μετοχή της Intel έκανε βουτιά 20% τον τελευταίο μήνα κυρίως λόγω της ανακοίνωσης για καθυστέρηση της τεχνολογίας 7nm μέχρι το 2022.

     

    Η Intel πιστεύει ότι η μετοχή της αξίζει παραπάνω σε σχέση με την τρέχουσα διαμορφωμένη αξία της στο χρηματιστήριο, οπότε οι ιθύνοντες αποφάσισαν να διαθέσουν 10 δισ. δολάρια από τα αποθεματικά της εταιρείας για την επαναγορά 166 εκατομμυρίων μετοχών. Ο σκοπός είναι να ανεβάσουν την τιμή της μετοχής μειώνοντας το ποσό των διαθέσιμων μετοχών στις αγορές. Πρόκειται για μια ένεση ηθικού στους επενδυτές, οι οποίοι αντέδρασαν θετικά στην είδηση με τη μετοχή της Intel να ανεβαίνει κατά 4%.

     

    O CEO της Intel, Βοb Swan, δήλωσε σχετικά: "Ενώ το μακροοικονομικό περιβάλλον παραμένει αβέβαιο, οι μετοχές της Intel βρίσκονται πολύ πιο κάτω από την εγγενή αποτίμησή μας και πιστεύουμε ότι αυτές οι επαναγορές είναι συνετές αυτή τη στιγμή".

     

    Τα σχέδια της Intel αυτή τη στιγμή βασίζονται στην τεχνολογία 10nm FinFET που ελπίζουν ότι θα δώσει στην εταιρεία τη δυνατότητα να παρουσιάσει ισχυρές προτάσεις στον χώρο των γραφικών, των επεξεργαστών και της αποθήκευσης.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.