Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η Intel αναπτύσσει PCIe 4.0 SSDs, αλλά χρειάζεται επεξεργαστές της AMD για να ελέγξει τη λειτουργικότητά τους!

    Ένα τιτίβισμα αποκάλυψε ότι οι Optane 3D XPoint SSDs δειγματίζονται προς έλεγχο λειτουργικότητας σε developers, διαθέτοντας ένα σημαντικό χαρακτηριστικό: Υποστήριξη PCIe 4.0. Το μοναδικό πρόβλημα; Η Intel δεν διαθέτει κάποιον επεξεργαστή που να υποστηρίζει PCIe 4.0...

     

    Φαντάζει ειρωνικό...

     

    Η AMD έγινε η πρώτη εταιρεία επεξεργαστών που υποστήριξε το PCIe 4.0 με την τρίτη γενιά Ryzen. Ενώ στην αρχή δεν υπήρχε σοβαρή εκμετάλλευση του PCIe 4.0 από άλλα υποσυστήματα ενός PC, προϊόντως του χρόνου κυκλοφόρησαν αρκετοί SSDs που υποστηρίζουν PCIe 4.0 και πετυχαίνουν σχεδόν διπλάσιες ταχύτητες στη σειριακή εγγραφή και ανάγνωση σε σχέση με το PCIe 3.0. Προφανώς το τμήμα επεξεργαστών της Intel έδειξε να αδιαφορεί για αυτή την εξέλιξη, αλλά σίγουρα το τμήμα αποθήκευσης δεδομένων ενδιαφέρεται και μάλιστα πολύ...

     

    Ο Frank Ober, technical marketing performance engineer της Intel, δημοσίευσε στο twitter ότι η Intel επιθυμεί να στείλει δείγματα των νέων PCIe 4.0 SSDs στους developers. Οι τελευταίοι, όμως, θα χρειαστούν συστήματα με υποστήριξη PCIe 4.0 προκειμένου να δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους.

     

     

     

    Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Intel επιβεβαίωσε την ανάπτυξη των Alder Stream SSDs, μια αναβάθμιση των Optane drives που θα αξιοποιεί δεύτερης γενιάς 3D XPoint τεχνολογία. Η τεχνολογία αυτή προωθείται ως ενδιάμεσο στρώμα ανάμεσα στη φυσική μνήμη RAM και στην αποθήκευση σε SSD. Είναι πολύ φτηνότερη ανά GB σε σχέση με τη RAM, ενώ παρέχει παρόμοια απόκριση. Δεν μπορεί βέβαια να αντικαταστήσει τη RAM καθώς οι ταχύτητες είναι όμοιες με έναν SSD.

     

    Η επόμενη γενιά της τεχνολογίας XPoint εστιάζει στη βελτίωση της ταχύτητας, σύμφωνα με την Intel. Προκειμένου όμως να επιτευχθεί ο διπλασιασμός της ταχύτητας (ή ο τριπλασιασμός που αναφέρει η Micron για παρόμοια προϊόντα) απαιτείται είτε η χρήση περισσότερων PCIe 3.0 lanes (που κανείς δεν επιθυμεί) είτε η χρήση PCIe 4.0 που έχει διπλάσια διαμεταγωγή από το PCIe 3.0.

     

    H Intel ήθελε να υποστηρίξει το PCIe 4.0 στους επεξεργαστές της με τεχνολογία 10nm, αλλά όλοι πλέον γνωρίζουμε πού κατέληξε αυτή η ιστορία. Τώρα προγραμματίζεται μια τέτοια υλοποίηση να ξεκινήσει στα τέλη του 2020 για να δούμε τα πρώτα προϊόντα το 2021, αν όλα πάνε καλά. Μέχρι τότε η Intel θα πρέπει να βασίζεται σε επεξεργαστές της AMD για να δοκιμάζει τους νέους της SSDs.

     

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.