Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Intel αποκάλυψε έναν επεξεργαστή 28 πυρήνων για την HEDT πλατφόρμα

    Εκτός του επετειακού Core i7-8086K, η Intel αποκάλυψε και έναν νέο επεξεργαστή 28 πυρήνων τον οποίο τον είχε και υπερχρονισμένο στα 5GHz. Μάλιστα ο επεξεργαστής ήταν σε θέση να τρέξει και benchmarks στην συχνότητα αυτή. Αν και η Intel δεν αποκάλυψε πολλές πληροφορίες για τον νέο αυτό επεξεργαστή, γνωστοποίησε ότι αυτός θα είναι διαθέσιμος στο τέλος του 2018.

     

    Τον επεξεργαστή επέδειξε ο Gregory Bryant, ανώτερος αντιπρόεδρος της Intel στην Computex. Ο επεξεργαστής στην συχνότητα των 5GHz πέτυχε σκορ 7334 πόντων στο Cinebench R15. Δυστυχώς όμως δεν παρείχε κάποια άλλη πληροφορία, με το Tom's Hardware πάντως να θεωρεί ότι βρήκε την μητρική που χρησιμοποιήθηκε στην παρουσίαση της Intel. Η μητρική αυτή προορίζεται για Xeon επεξεργαστές που χρησιμοποιούν το LGA 3647 socket και η οποία διαθέτει συνολικά 12 θέσεις για μνήμη.

     

    image591.jpg

     

    Η Intel ήδη διαθέτει στην αγορά Xeon επεξεργαστή 28 πυρήνων, το μοντέλο Xeon Platinum 8180, του οποίου η τιμή είναι 10 χιλιάδες δολάρια και η συχνότητα λειτουργίας του πολύ χαμηλότερα(2.5GHz Base, 3.8GHz Turbo). Ο εν λόγω Xeon έχει TDP 205W, οπότε ο επεξεργαστής που χρησιμοποιήθηκε για την επίδειξη θα πρέπει να είχε πολύ πολύ υψηλότερο TDP κατά το τρέξιμο του Cinebench. Η Intel άλλωστε φαίνεται να χρησιμοποιεί chiller για την ψύξη του.

     

     

    Intel 28 core 5GHz cpu cinebench.png


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.