Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Η Intel, πιστή στην ιστορία της, δηλώνει ότι τα B460 και H410 chipsets δεν θα υποστηρίζουν τους 11ης γενιάς "Rocket Lake-S"

    Σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση που μπερδεύει την τεχνική μας κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του επεξεργαστή + chipset (πλατφόρμες), η Intel αποφάσισε να αποκλείσει τα chipset μεσαίου επιπέδου B460 και βασικού επιπέδου H410 από την υποστήριξη των επεξεργαστών 11ης γενιάς "Rocket Lake-S". Μια σελίδα υποστήριξης ενημερώσεων του BIOS για chipset σειράς Intel 400 στον ιστότοπο της εταιρείας αναφέρει ότι "οι μητρικές κάρτες που βασίζονται σε chipset Intel B460 ή H410 δεν είναι συμβατές με τους επερχόμενους επεξεργαστές Intel Core 11ης γενιάς".

     

    large.QWCAidmQsjaaFvw6.jpg

     

    Η εταιρεία δηλώνει ότι μόνο τα κορυφαία chipset Intel Z490 και τα επόμενα καλύτερα H470 υποστηρίζουν τους "Rocket Lake-S" από τη σειρά 400 και ότι τέτοιες μητρικές κάρτες απαιτούν ενημέρωση BIOS από τον κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας ή τον OEM. Δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε γιατί αποκλείστηκαν οι μητρικές με B460 και H410 chipset. Με το H410, μπορεί χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα η ανεπάρκεια των CPU VRM να υποστηρίξουν τις απαιτήσεις των Rocket Lake-S. Tο ίδιο, όμως, δεν μπορεί να γίνει για τις μητρικές με το B460,  καθώς αρκετοί κατασκευαστές μητρικών πλατφορμών έχουν αναπτύξει υψηλής ποιότητας μητρικές πλακέτες DIY με ικανές λύσεις VRM (π.χ.  ROG B460-F Gaming ή  B460 AORUS Elite). Όσοι χρήστες, λοιπόν, είχαν την ελπίδα της αναβάθμισης σε Rocket Lake-S χωρίς την ανάγκη αγοράς νέας μητρικής, θα πρέπει να περιμένουν την οικονομικότερη λύση των μητρικών με Β560 chipset ή να στραφούν προς την ακριβότερη κατηγορία των Ζ μητρικών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.