Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Intel υποστηρίζει πλέον το Vulkan και επισήμως

    Η Intel ανακοίνωσε και επισήμως την έναρξη υποστήριξης για το Vulkan API της Khronos Group. Ο τελευταίος οδηγός της εταιρίας, που είναι ήδη διαθέσιμος στην ιστοσελίδα της για κατέβασμα, ενώ περιλαμβάνεται και στην τελευταία 15031 έκδοση των Windows 10, είναι ο πρώτος που προσφέρει επισήμως πλήρη υποστήριξη για το Vulkan.

     

    Στα release notes (.pdf) του τελευταίου οδηγού, η Intel ανακοίνωσε την έναρξη υποστήριξης του Vulkan® API (version 1.0.33.0) σε περιβάλλον Windows, για τις δύο τελευταίες γενιές επεξεργαστών, τους Skylake και τους Kaby Lake. Στην περίπτωση των Kaby Lake απαιτούνται Windows 10 64bit, ενώ στην περίπτωση των Skylake, η υποστήριξη περιλαμβάνει όλα τα 64bit λειτουργικά, από τα Windows 7 και μετά.

     

    Μετά την ανακοίνωση της Intel, το Vulkan API υποστηρίζεται και από τους τρεις κατασκευαστές GPUs στην x86 πλατφόρμα, την AMD, την Nvidia και την Intel, οπότε ίσως να ανοίξει ο δρόμος για περισσότερα παιχνίδια που θα το αξιοποιούν. Κάποιες πρώτες δοκιμές πραγματοποίησε το PCGamer, το οποίο επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός δουλεύει σωστά στο Doom τρέχοντας το Vulkan API.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.