Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Kaspersky ίσως να μπορεί να σας βοηθήσει αν πέσατε θύμα του CoinVault

    .
    Τα ransomwares είναι κακόβουλα προγράμματα που στοχεύουν τα αρχεία του χρήστη. Τα κρυπτογραφούν και απαιτούν από αυτόν να πληρώσει ένα ποσό προκειμένου να του παράσχουν το κλειδί, με το οποίο θα μπορέσει να αποκρυπτογραφήσει τα αρχεία του και να αποκτήσει πάλι πρόσβαση σε αυτά. Προσπάθεια παραβίασης του κλειδώματος χωρίς το κλειδί απαιτεί την χρήση ενός super υπολογιστή, καθιστώντας την πληρωμή ή την απώλεια των αρχείων τις μόνες ουσιαστικά επιλογές. Βέβαια το καλύτερο είναι να προσέχουμε και να διατηρούμε ασφαλή back ups και να μην περιμένουν πότε θα συμβεί η στραβή.

     

    Το τμήμα της αστυνομίας στην Ολλανδία που ειδικεύεται σε εγκλήματα σχετιζόμενα με την υψηλή τεχνολογία, ή αλλιώς National High Tech Crime Unit (NHTCU), σε μία έφοδο που πραγματοποίηση βρήκε έναν server ο οποίος πιστευόταν ότι διατηρούσε αρχεία σχετικά με το CoinVault. Στην έρευνά της βρήκε Bitcoin wallets με χρήματα που είχαν πληρώσει τα θύματα του ransomware, καθώς και πλήθος κλειδιών. Στην συνέχεια ήρθε σε επαφή με την Kaspersky η οποία επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για το CoinVault, πήρε την λίστα με τα κλειδιά και έφτιαξε ένα μικρό προγραμματάκι το οποίο αξιοποιώντας αυτά τα κλειδιά, προσπαθεί να ξεκλειδώσει τα κλειδωμένα από το CoinVault αρχεία.

     

    Αν και δεν υπάρχει κάποια εγγύηση ότι τα κλειδιά θα δουλέψουν σε κάθε περίπτωση, είναι μια ευκαιρία για κάποιους να δοκιμάσουν να πάρουν τα αρχεία τους πίσω, χωρίς να πρέπει να πληρώσουν κάποια χρήματα στους δημιουργούς του CoinVault.

     

    Οι ερευνητές της Kaspersky που ασχολήθηκαν με το θέμα έχουν κάνει μια ανάρτηση σχετικά με το θέμα εδώ, όπου μπορείτε να βρείτε και την εφαρμογή για την αποκρυπτογράφηση των αρχείων. Αν πρώτα θέλετε να δείτε το αν μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν τα αρχεία που έχουν μολυνθεί, μπορείτε να πάτε εδώ.

     


    Kaspersky decryptor


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.