Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Lenovo απολύει σημαντικό αριθμό υπαλλήλων της Motorola Mobility

    Η Lenovo προχώρησε στην απόλυση σημαντικού αριθμού υπαλλήλων της αυτή την εβδομάδα. Αν και η εταιρία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η κίνηση αυτή δεν επηρεάζει πάνω από το 2% των υπαλλήλων της, με 55000 προσωπικό, αυτό μεταφράζεται σε έως και 1100 θέσεις εργασίας. Η πλειοψηφία αυτών φαίνεται να είναι υπάλληλοι της Motorola Mobility, με πληροφορίες να θέλουν άνω των 700 υπαλλήλων, από τους 1200 που είχαν απομείνει, να πρέπει να αναζητήσουν εργασία αλλού.

     

    Η Lenovo θυμίζουμε εξαγόρασε την Motolora Mobility από την Google το 2014, έναντι του ποσού των 2,91 δισεκατομμυρίων δολαρίων και οι απολύσεις φαίνεται να είναι μέρος του σχεδίου ενοποίησης των τμημάτων των δύο εταιριών. Με την Lenovo να παράγει και αυτή smartphones και σε μια προσπάθεια να μειώσει το μεγάλο αριθμό συσκευών που διαθέτει στην αγορά, αλλά και να καταστήσει κάθε τμήμα της ανταγωνιστικό και κερδοφόρο, οι επιπλέον αυτές απολύσεις, μάλλον δεν είναι κάτι το μη αναμενόμενο. Η Lenovo είχε προχωρήσει σε περικοπές εργασίας και τον Αύγουστο, απολύοντας 3200 υπαλλήλους της σε μια προσπάθεια μείωσης του προσωπικού της, σε παγκόσμιο επίπεδο, περικοπές που είχαν επηρεάσει και το τμήμα της Motorola Mobility.

     

    Moto_Z_Force-Hero.jpg

     

    Η Motorola Mobility παράγει smartphones τα οποία είναι σχετικά οικονομικά και ιδιαίτερα προσιτά στον τελικό καταναλωτή, αλλά έχοντας να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα έντονο ανταγωνισμό σε ένα κομμάτι της αγοράς όπου δραστηριοποιούνται πλήθος εταιριών. Αν και υπήρξαν φήμες ότι η Lenovo θα προχωρήσει και στο κλείσιμο των κεντρικών της Motorola Mobility στο Σικάγο, μεταφέροντας το εκεί προσωπικό στην Βόρεια Καρολίνα, όπου είναι και τα κεντρικά της Lenovo US, οι φήμες αυτές διαψεύστηκαν από την ίδια την Motorola Mobility η οποία σε ανακοίνωσή της επιπλέον αναφέρει ότι το τμήμα θα συνεχίσει να αναπτύσσει νέα μοντέλα Moto για την αγορά.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.