Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Meta κατασκευάζει εργαλείο για να σταματήσει την εξάπλωση του φαινομένου «Revenge Porn»

    Η μητρική εταιρεία του Facebook, η Meta, συνεργάστηκε με τη μη κερδοσκοπική γραμμή βοήθειας Revenge Porn με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο για να δημιουργήσει ένα εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να αποτρέπουν τη μεταφόρτωση των εικόνων τους στο Facebook, το Instagram και άλλες πλατφόρμες που ανήκουν στην "ομπρέλα" της εταιρίας, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. 
    Το εργαλείο, το οποίο βασίζεται σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε το Facebook στην Αυστραλία το 2017, κυκλοφόρησε την Πέμπτη. Επιτρέπει σε άτομα που ανησυχούν ότι φωτογραφίες ή τα βίντεο τους έχουν κοινοποιηθεί ή θα μπορούσαν να κοινοποιηθούν στο διαδίκτυο, για παράδειγμα από δυσαρεστημένους πρώην συντρόφους, να υποβάλουν τις εικόνες σε έναν κεντρικό, παγκόσμιο ιστότοπο που ονομάζεται StopNCII.org, το οποίο σημαίνει "Stop Non-Consensual Intimate Images".

    «Είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός», είπε η Sophie Mortimer, η διευθύντρια της γραμμής βοήθειας. «Το κλειδί για μένα είναι να επαναφέρω αυτόν τον έλεγχο του περιεχομένου στα χέρια των ανθρώπων που επηρεάζονται άμεσα από αυτό το ζήτημα, ώστε να μην εξαρτώνται από κάποιον που απειλεί να τις μοιράσει». Ο Karuna Nain, διευθυντής παγκόσμιας πολιτικής ασφάλειας της Meta, δήλωσε ότι η εταιρεία άλλαξε την προσέγγισή της και προχώρησε στη χρήση ενός ανεξάρτητου ιστότοπου για να διευκολύνει και άλλες εταιρείες να χρησιμοποιούν το σύστημα αυτό και να μειώσει το βάρος των θυμάτων κακοποίησης βάσει εικόνας να αναφέρουν περιεχόμενο σε "κάθε πλατφόρμα."

    Κατά τη διαδικασία υποβολής, το StopNCII.org λαμβάνει συγκατάθεση και ζητά από τους χρήστες να επιβεβαιώσουν ότι βρίσκονται σε μια εικόνα. Οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν υλικό από τις συσκευές τους, συμπεριλαμβανομένων εικόνων που έχουν τροποποιηθεί, που τους απεικονίζουν γυμνούς ή σχεδόν γυμνούς. Στη συνέχεια, οι φωτογραφίες ή τα βίντεο θα μετατραπούν σε μοναδικά ψηφιακά αποτυπώματα γνωστά ως "hashes", τα οποία θα περάσουν στις εταιρείες που συμμετέχουν, ξεκινώντας από το Facebook και το Instagram.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.