Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Micron κλείνει την Lexar, αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησής της

    Η Lexar είναι ένα από τα γνωστά ονόματα στον χώρο των καρτών αποθήκευσης, όπως είναι οι κάρτες  SD, τα memory sticks, τα USB flash drives, αλλά και οι  CompactFlash κάρτες. Επίσης κατασκευάζει και τις αντίστοιχες συσκευές ανάγνωσης των καρτών αυτών. Η εταιρία είναι τμήμα της Micron από το 2006, με την Micron όμως να ανακοινώνει πριν λίγες μέρες ότι σκοπεύει να κλείσει την Lexar.

     

    Όπως αναφέρει η Micron στην σχετική ανακοίνωση, η εταιρία σταματάει την λειτουργία του τμήματος Lexar, με στόχο να επικεντρωθεί σε αγορές που αποφέρουν μεγαλύτερο κέρδος, όπως αυτές των μνημών για SSDs ή κάρτες γραφικών. Από εκεί και πέρα η εταιρία είναι διατεθειμένη να εξερευνήσει τυχόν προτάσεις εξαγοράς κομματιού του τμήματος Lexar ή του συνόλου αυτού.

     

    Όσον αφορά όσους έχουν στην κατοχή τους κάποιο προϊόν της Lexar, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για μια μεταβατική περίοδο, κατά την διάρκεια της οποίας η εταιρία θα προσφέρει υποστήριξη, προτρέποντας πάντως τους πελάτες να έρθουν σε επαφή με κάποιον εκπρόσωπο της Lexar. Δεν γίνεται πάντως κάποια συγκεκριμένη αναφορά όσον αφορά την διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου.

     

    Μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον από άλλη εταιρία να αποκτήσει το τμήμα της Lexar ή έστω τα δικαιώματα χρήσης της επωνυμίας Lexar. Αν δεν υπάρξει, τότε η επωνυμία Lexar θα προστεθεί σε αυτές άλλων εταιριών που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν στην αγορά


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.