Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Microsoft αλλάζει τον Edge, ο οποίος στο μέλλον θα βασίζεται στον Chromium

    Η Microsoft προσπάθησε τα τελευταία χρόνια με τον Edge να κερδίσει ξανά το μερίδιο αγοράς που είχε χάσει από τους άλλους browsers και ειδικότερα τον Chrome της Google. Αν και ο Edge βελτιώθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια, δεν κατάφερε να επανακτήσει κάποιο σημαντικό κομμάτι της αγοράς. Τα τελευταία στοιχεία του NetMarketshare του δίνουν μόλις 4,22% στους σταθερούς και φορητούς υπολογιστές, σημαντικά πίσω ακόμα και από τον Explorer ο οποίος έχει 9,64%.

     

    Αυτό οδηγεί την εταιρία να αλλάξει σημαντικά τον Edge, αφήνοντας πίσω την μηχανή EdgeHTML. Στο μέλλον ο Edge θα χρησιμοποιεί την μηχανή του Chromium στην οποία βασίζεται και ο Chrome της Google, αλλά και άλλοι browsers όπως ο Opera και ο Vivaldi. Ο νέος browser φέρει την κωδική ονομασία "Anaheim", αλλά όταν θα διατεθεί στους χρήστες θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την ονομασία Edge.

     

    Η νέα αυτή έκδοση του Edge δεν θα είναι διαθέσιμη μόνο για τα Windows 10. Θα μπορεί να τρέξει σε όλες τις εκδόσεις Windows που υποστηρίζονται ακόμα από την Microsoft, δηλαδή στα Windows 7 και 8.1, ενώ αργότερα θα κυκλοφορήσει και για macOS. Θα διαθέτει όλα τα καλά και όχι τόσο καλά χαρακτηριστικά του Chrome, με όποιες αλλαγές επιλέξει να κάνει η Microsoft, ενώ θα διαθέτει και ένα compatibility layer για ιστοσελίδες που επιμένουν να απαιτούν Internet Explorer.

     

    Η υιοθέτηση της μηχανής του Chromium και από την Microsoft, σίγουρα είναι καλά νέα και για όσους ασχολούνται με την ανάπτυξη ιστοσελίδων, μιας και θα έχουν λιγότερα προβλήματα συμβατότητας να αντιμετωπίσουν.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.