Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Microsoft αναβαθμίζει το Notepad μετά από... δεκαετίες

    Το Notepad είναι το πλέον απλό και από τα πλέον αναγνωρίσιμα εργαλεία που περιλαμβάνουν τα Windows και είναι διαθέσιμο με αυτά από την πρώτη τους έκδοση, την 1.0, που κυκλοφόρησε το 1985. Σε διάστημα άνω των τριών δεκαετιών οι αλλαγές που έγιναν σε αυτό, είναι μάλλον ελάχιστες, οπότε το ότι λαμβάνει κάποιες ουσιαστικές αναβαθμίσεις τώρα, είναι από μόνο του μια ιδιαίτερη είδηση.

     

    Στην insider Preview έκδοση 17713 των Windows, το Notepad αποκτάει κάποια χρήσιμα νέα χαρακτηριστικά προκειμένου να εκσυγχρονιστεί σε έναν βαθμό. Έτσι στην αναζήτηση και στην αντικατάσταση τα checkboxes θα διατηρούν την κατάστασή τους και μετά το κλείσιμο του παραθύρου διαλόγου, ενώ επιπλέον αν έχει επιλεγεί κάποια κείμενο πριν το άνοιγμα του παραθύρου διαλόγου, αυτό θα έχει τοποθετηθεί αυτόματα ως επιλογή για αναζήτηση ή αντικατάσταση.

     

    2018-07-12-image.png

     

    Στα νέα χαρακτηριστικά του Notepad περιλαμβάνονται ακόμα η δυνατότητα μεγέθυνσης του κειμένου, η δυνατότητα σβησίματος της προηγούμενης λέξης με Ctrl + Backspace, η ενεργοποίηση της γραμμής κατάστασης στο κάτω μέρος του παραθύρου αυτόματα με το άνοιγμα της εφαρμογής(θα μπορεί να απενεργοποιηθεί), η βελτίωση των επιδόσεων του προγράμματος στο άνοιγμα μεγάλων αρχείων κειμένου, αλλά και η καλύτερη απεικόνιση κειμένων με μεγάλο μήκος γραμμής σε μικρής ανάλυσης οθόνες.

     

    2018-07-12-image.gif

     

    2018-07-12-image-2.gif

     

    Οι παραπάνω αλλαγές σίγουρα θα απλοποιήσουν την ζωή όσον χρησιμοποιούν το Notepad για να ανοίξουν απλά αρχεία κειμένου. Βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν το κάνουν ανταγωνιστικό με άλλα προγράμματα που κυκλοφορούν για την δουλειά αυτή και υποστηρίζουν δεκάδες χαρακτηριστικά, πολλά από τα οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα σε όσους ασχολούνται περιστασιακά και με τον προγραμματισμό.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.