Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Microsoft κατοχυρώνει την ονομασία Direct Physics

    Η Microsoft προχώρησε σε κατοχύρωση της ονομασίας Direct Physics και το ενδιαφέρον σε αυτή την υπόθεση, βρίσκεται στο ότι ίσως η Microsoft να ετοιμάζεται να ενσωματώσει physics δυνατότητες σε προϊόντα της, όπως τα DirectX 12, Visual Studio και Azure. Θυμίζουμε ότι το 2015 η Microsoft είχε εξαγοράσει την Havok, η οποία παρέχει τεχνολογίες και εργαλεία για την δημιουργία ιδιαίτερα αληθοφανών εφέ, για χρήση κυρίως σε σύγχρονα παιχνίδια.

     

    Η Microsoft είχε αναφερθεί ήδη από το 2015, όταν και εξαγόραζε την Havok από την Intel, ότι σκόπευε να ενσωματώσει τεχνολογίες της Havok στα προϊόντα της και φαίνεται ότι ο καιρός που θα συμβεί αυτό, πλησιάζει. Με την ενσωμάτωση των εργαλείων της Havok στο DirectX 12, δεν αποκλείεται να δούμε περισσότερα παιχνίδια στο μέλλον να χρησιμοποιούν ιδιαίτερα αληθοφανή εφέ βασιζόμενα στην 3D Physics engine της εταιρίας, αλλά και καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με αυτές που επιτυγχάνονται σήμερα.

     

    Με την κίνησή της αυτή, πολλοί θεωρούν ότι η Microsoft προσπαθεί αν δώσει ένα επιπλέον πλεονέκτημα στο DirectX 12 έναντι του Vulkan. Επίσης θεωρείται μάλλον απίθανο η Microsoft να σταματήσει να δίνει άδεια χρήσης της τεχνολογίας σε δημιουργούς παιχνιδιών που δεν θα επιλέγουν το DirectX 12. Σήμερα οι τεχνολογίες της Havok χρησιμοποιούνται από πάρα πολλούς δημιουργούς, σε πολλές πλατφόρμες, με την σχετική λίστα παιχνιδιών να ξεπερνάει τους 600 τίτλους. Μέρος αυτής της λίστας μπορείτε να βρείτε εδώ. Τρεις από τους τελευταίους χαρακτηριστικούς τίτλους που αξιοποιούν τεχνολογίες της Havok είναι τα Halo 5: Guardians, Bungie's Destiny αλλά και το The Legend of Zelda: Breath of the Wild, της Nintendo.

     

    Περισσότερες πληροφορίες ίσως να μάθουμε από την ίδια την Microsoft στην φετινή E3.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.