Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Microsoft προσφέρει προστασία έναντι των ransomwares στους χρήστες του Office365

    Η ανάγκη του να διατηρούμε ασφαλή back ups των σημαντικών μας αρχείων, είναι κάτι το οποίο συζητείται συχνά και κάτι στο οποίο όλοι ή έστω οι περισσότεροι, συμφωνούν. Πολύ περισσότερο τα τελευταία χρόνια όπου οι επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό τύπου ransomware αυξάνουν. Η Microsoft σε ένα πρόσφατο blog post ανακοίνωσε νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας για τους χρήστες του Office365 που χρησιμοποιούν το OneDrive για να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας, μεταξύ των οποίων και προστασία από τα ransomwares.

     

    Ειδικότερα οι χρήστες του OneDrive που έχουν και συνδρομή στο Office365, αποκτούν πρόσβαση στο χαρακτηριστικό "Files Restore", κάτι που μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμο μόνο στους χρήστες της επαγγελματικής έκδοσης του OneDrive. Το Files Restore επιτρέπει την επαναφορά του συνόλου των περιεχομένων που έχει κάποιος στο OneDrive, όχι μόνο στην τελευταία τους έκδοση, αλλά και σε κάποια παλαιότερη έκδοση εντός των τελευταίων 30 ημερών. Αυτό επιτρέπει την επαναφορά των αρχείων κάποιου, μετά από κάποια λανθασμένη μαζική διαγραφή, corruption των αρχείων, επίθεση ransomware ή άλλου τύπου καταστροφή.

     

    Office-365-security-blog-image-Files-Restore.jpg

     

    Επιπλέον η Microsoft αναφέρει ότι το Office365 πλέον θα έχει την δυνατότητα να ελέγχει για πιθανές επιθέσεις από ransomwares στα αρχεία ενός χρήστη και να τον ενημερώνει με μήνυμα στο κινητό του, στον υπολογιστή του ή στον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του. Αυτό θα επιτρέπει σε κάποιον να αντιλαμβάνεται την επίθεση εν την γενέσει της και να μπορεί να επαναφέρει άμεσα τα αρχεία του στην κατάσταση που ήταν πριν την επίθεση.

     

    Office-365-security-blog-image-Ransomware-Detected.jpg

     

    Πέραν των παραπάνω, η Microsoft προσθέτει την δυνατότητα να θέτει κάποιος ένα κωδικό ασφαλείας ο οποίος θα αποτρέπει κάποιον να έχει πρόσβαση σε αρχεία ή φακέλους στο OneDrive, στην περίπτωση που κάποιος άλλος διαρρεύσει κατά λάθος κάποιο link, κωδικοποίηση για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δυνατότητα περιορισμού της προώθησης ή αντιγραφής των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αυτούς που τα λαμβάνουν και real time έλεγχος των links που περιλαμβάνονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να ελεγχθεί αν αυτά σχετίζονται με κακόβουλες ενέργειες ή λογισμικό.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.