Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Η MSI θα κατασκευάσει πάνω από 20 διαφορετικές μητρικές για τον νέο επεξεργαστή της AMD

    H AMD φαίνεται να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και τις ειδήσεις και ας μην κυκλοφόρησε νέα προϊόντα στην αγορά. Ήδη φαίνεται ότι τουλάχιστον μία από τις μεγάλες εταιρίες κατασκευής μητρικών και όχι μόνο, δείχνει την εμπιστοσύνη της για την επιτυχία του Ryzen, αφού σύμφωνα με πληροφορίες θα κατασκευάσει 20 διαφορετικά μοντέλα μητρικών για τον επερχόμενο επεξεργαστή της AMD, τον Ryzen.

     

    Ήδη έχουν κυκλοφορήσει πολλές φωτογραφίες από AMD AM4 μητρικές με το X370 chipset από διάφορες εταιρίες όπως η ASRock, η Biostar και η 
    GIGABYTE. Όσον αφορά τα 20 διαφορετικά μοντέλα φυσικά μιλάμε για τρία διαφορετικά  βασικά chipsets για το socket AM4, τα οποία θα είναι συμβατά με τον Ryzen.

     

    ryzen_chipsets.jpg

     

    Από ότι φαίνεται η AMD είναι σε καλό δρόμο για την πραγματική κυκλοφορία του Ryzen στις αγορές τον επόμενο μήνα. Αυτό που ξέρουμε από δηλώσεις της εταιρίας είναι ότι όλοι οι επεξεργαστές θα είναι ξεκλείδωτοι με δυνατότητα υπερχρονισμού και ότι θα καλύπτουν όλη τη γκάμα. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε οκταπύρηνους, εξαπύρηνους αλλά και ίσως τετραπύρηνους επεξεργαστές. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι η τιμή.

     

    am4_platform_cpu.jpg

     

    Για τους PC enthusiasts και τους gamers το X370 chipset είναι αυτό που έχει σημασία. Το X370 λοιπόν θα διαθέτει υποστήριξη για  USB 3.1 (Gen2) στα 10 Gbps και σε συνδυασμό με θύρες  USB 3.0, τέσσερις θύρες SATA3 και δύο θύρες SATA Express. To chipset αυτό θα υποστηρίζει οκτώ  PCI-Express 2.0 lanes. Ο επεξεργαστής από μόνος του θα παρέχει τα PCI-Express 3.0 lanes.

     

    Είναι προφανές ότι οι κατασκευαστές μητρικών θα προσθέσουν και επιπλέον θύρες SATA3 και USB 3.0 μέσω ελεγκτών τρίτων κατασκευαστών όπως η ASMedia για να κάνουν τα προϊόντα τους πιο πλήρη και πιο ελκυστικά στον καταναλωτή. Και ναι, μάλλον κάποια από αυτά θα υποστηρίζουν και φωτισμό RGB LED.

     

    am4-platform-chipset.jpg

     

    Με το X370 chipset και έναν επεξεργαστή Ryzen, ο χρήστης θα έχει στη διάθεσή του 32 PCIe lanes για τις διάφορες θύρες, δύο θύρες USB 3.1 και δέκα θύρες USB 3.0. Δεν είναι και άσχημα, αφού τα χαρακτηριστικά αυτά τοποθετούν την AM4 πλατφόρμα πολύ κοντά σε αυτά που προφέρει η Intel με τους οκταπύρηνους επεξεργαστές της. Οι τελευταίες πληροφορίες από το στρατόπεδο της AMD, θέλουν τους οκταπύρηνους Rysen να είναι χρονισμένοι στα 3.6 GHz με Turbo στα 4.0 GHz με 95 Watt TDP.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.