Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Nintendo είχε την κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Αμερική τον Ιούνιο και αυτή δεν ήταν το Switch

    Αν κάποιος διάβαζε σήμερα ότι η Nintendo κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στις πωλήσεις gaming consoles στην Αμερική, η πρώτη του σκέψη θα ήταν ότι το Switch σαρώνει. Η αλήθεια είναι διαφορετική όμως. Μπορεί το Switch να συνεχίζει να πουλάει καλά, ξεπερνώντας το φράγμα των 20 εκατομμυρίων τεμαχίων πρόσφατα, αλλά άλλη είναι η κονσόλα που σάρωσε τον Ιούνιο.

     

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του NPD Group, η κονσόλα για παιχνίδια που βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων για τον Ιούνιο στην Αμερικανική αγορά, ήταν το NES Classic Edition, το οποίο ξεπέρασε σε πωλήσεις τόσο το Xbox όσο και το PlayStation 4. Η επιτυχία του NES είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή αν λάβουμε υπόψιν ότι η Nintendo το επανακυκλοφόρησε στις 29 Ιουνίου, δηλαδή λίγο πριν τελειώσει ο μήνας.

     

    Το NES Classic Edition είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 2016 με την Nintendo να υποτιμά την ζήτηση από το καταναλωτικό κοινό και να απολογείται στην συνέχεια για τις ελλείψεις στην αγορά. Μετά την παύση της κυκλοφορίας του, υποσχέθηκε κάποια στιγμή να το ξανά διαθέσει, κάτι που συνέβη στα τέλη Ιουνίου φέτος.

     

    578808d7e4a3f-NESclassic2.jpg

     

    Είναι η πρώτη φορά που η Nintendo καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατάταξη της NPD Group, με την NPD Group να καταγράφει την αγορά ήδη από το 1995.

     

    Όσον αφορά το Nintendo Switch, αυτό συνεχίζει να πουλάει καλά, με βάση τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της Nintendo, για το οικονομικό τρίμηνο του 2018 που ξεκίνησε από τον Απρίλιο. Έως τις 30 Ιουνίου είχαν πουληθεί 19,67 εκατομμύρια Switch, με την κονσόλα να υπολογίζεται ότι σήμερα θα έχει ήδη ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια. Η Nintendo ελπίζει να πουλήσει άλλα 20 εκατομμύρια Switch μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2019.

     

    NintendoSwitch.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.