Jump to content


  • jisr7
    jisr7

    Η Nokia επιστρέφει στην αγορά των smartphones το 2016

    Η εξαγορά του τμήματος συσκευών της Nokia από την Microsoft, έβαλε ένα τέλος στη λαμπρή πορεία που είχε διαγράψει η πρώτη στο τομέα αυτό. Ωστόσο, μόλις έξι μήνες μετά, κυκλοφόρησε το N1 tablet, το οποίο είναι σήμερα διαθέσιμο σε πολλές χώρες του κόσμου. Κάτι τέτοιο, κατέστη εφικτό, καθώς η εταιρεία δεν δημιούργησε από μόνη της το tablet. Αντίθετα σχεδίασε το tablet σε συνεργασία με τη Foxconn, η οποία τυγχάνει να είναι και η κατασκευάστρια εταιρεία του.

     

    Έχοντας διαθέσει ήδη ένα tablet, η επόμενη λογική σκέψη, είναι πότε θα διαθέσει και ένα smartphone. Ωστόσο, τον περασμένο Απρίλιο η εταιρεία δήλωσε ότι δεν είχε σχέδια να επιστρέψει στην αγορά, κάτι το οποίο φαίνεται ότι έχει αλλάξει από τότε, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο CEO στο Γερμανικό Manager Magazin. Από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επιβεβαιώθηκε η άποψη αυτή, μέσω του Rajeev Suri, στέλεχος της Nokia, ο οποίος τόνισε ότι η εταιρεία θα επιστρέψει στην αγορά μόλις οι όροι της εξαγοράς με την Microsoft το επιτρέψουν. Συγκεκριμένα οι όροι της συμφωνίας που είχε υπογραψεί λήγουν το επόμενο έτος.

     

    Αναζητούμε συνεργάτες, τονίζει, που ίσως εννοεί ότι η Foxconn δεν θα είναι ο κατασκευαστής των συσκευών. Η Microsoft φτιάχνει τα τηλέφωνα. Εμείς θα τα κατασκευάζουμε και έπειτα θα δίνουμε τα δικαιώματα χρήσης της εμπορικής ονομασίας μας, καταλήγει.

     


    nokia N1 perspectives   front story


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.