Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Nvidia ανακοίνωσε την νέα Titan V, αρχιτεκτονικής Volta

    Η αρχιτεκτονική Volta ήταν μέχρι στιγμής διαθέσιμη στην μορφή του επιταχυντή Tesla V100. Αυτό άλλαξε εντελώς ξαφνικά με την ανακοίνωση στην διάσκεψη NIPS 2017(Neural Information Processing Systems) της νέας Titan V, αρχιτεκτονικής Volta, από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Nvidia, Jen-Hsun Huang. Η εποχή Volta ξεκινάει λοιπόν και για τους καταναλωτές, οι οποίοι πλέον μπορούν να αγοράσουν μια κανονική κάρτα γραφικών, βασισμένη στην νέα αρχιτεκτονική της Nvidia. Βέβαια η Titan V απευθύνεται στον επαγγελματία ο οποίος δουλεύει πάνω σε επαγγελματικές εφαρμογές και ιδίως αυτόν που ασχολείται με τεχνική νοημοσύνη, όχι στον gamer.

     

    Η νέα Titan V ενσωματώνει την GV100 GPU η οποία κατασκευάζεται στα 12nm FFN από την TSMC και είναι πραγματικά τεράστια, έχοντας μέγεθος 815 τετραγωνικά χιλιοστά, αποτελούμενη από 21,1 δισεκατομμύρια τρανζίστορ. Η GPU διαθέτει 5120 CUDA cores και 640 Tensor units με την συχνότητα λειτουργίας της να είναι τα 1200MHz, με την συχνότητα αυτή να ανεβαίνει στα 1455MHz σε Boost Clock.

     

    Η Titan V είναι η πρώτη κάρτα της Nvidia που απευθύνεται στο καταναλωτικό κοινό και αξιοποιεί μνήμη HBM2. Η Nvidia έχει ενσωματώσει 12GB μνήμης HBM2, με συχνότητα λειτουργίας τα 850MHz. Το data bus επικοινωνίας με την μνήμη είναι εύρους 3072bit και το συνολικό bandwidth φτάνει τα 652,8GB/sec.

     

    Η επεξεργαστική ισχύ της κάρτας φτάνει τα 15 TFlops σε single precision, ενώ στο Deep Learning φτάνει στα 110 TFlops, χάρη στα Tensor units. Όσον αφορά το TDP, η κάρτα έχει 250W TDP, τιμή που είναι πλέον στάνταρ για αυτή τη σειρά καρτών. Σύμφωνα με την Nvidia η νέα αρχιτεκτονική Volta είναι δύο φορές πιο ενεργειακά αποδοτική, σε σχέση με την αρχιτεκτονική Pascal.

     

    Όσον αφορά την εμφάνιση, αυτή ομοιάζει με τις προηγούμενες reference Titan κάρτες της εταιρίας, έρχεται όμως σε χρυσαφένια απόχρωση. Η κάρτα διαθέτει μία HDMI και τρεις Displayport υποδοχές, ενώ απουσιάζει η σύνδεση SLI. Στην θέση της δείχνει να υπάρχει NVLink σύνδεση, αλλά πιθανόν απενεργοποιημένη, μιας και φαίνεται να καλύπτεται με έναν βαθμό από το σύστημα ψύξης.

     

    Nvidia Titan V.jpg

     

    Η νέα Titan V είναι διαθέσιμη από την Nvidia προς 2999 δολάρια με περιορισμό στα δύο κομμάτια ανά πελάτη. Η Nvidia δεν γνωστοποίησε τις δυνατότητες της κάρτας στα παιχνίδια, μιας και την προωθεί ως επαγγελματική κάρτα, η οποία απευθύνεται ειδικότερα σε επιστήμονες που δουλεύουν πάνω σε τεχνική νοημοσύνη, αλλά πιθανόν δεν θα αργήσουμε να δούμε σχετικά νούμερα, από κάποια ή κάποιες τεχνολογίες ιστοσελίδες σύντομα.

     

     

     

    NVIDIA-Titan-V-Volta.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.