Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Nvidia αποκάλυψε την νέα της κορυφαία Titan X

    Μέχρι τώρα η αδιαμφισβήτητη κορυφαία κάρτα της αγοράς, που χρησιμοποιούσε μόνο μία GPU πάνω στην πλακέτα της, ήταν η GTX 1080. Η GTX 1080 βασίζεται στην GP104 GPU, αρχιτεκτονικής Pascal, η οποία ουσιαστικά είναι μια μεσαίας κατηγορίας GPU, ικανή πάντως να προσφέρει τις κορυφαίες επιδόσεις της αγοράς αυτή τη στιγμή. Υπήρχαν ήδη αρκετές φήμες ότι η Nvidia ετοίμαζε νέες Titan και GTX 1080Ti κάρτες, βασισμένες σε μια μεγαλύτερη GPU, την GP102. Οι φήμες αυτές πλέον επιβεβαιώνονται μετά την αποκάλυψη της νέα Nvidia Titan X από τον ίδιο τον CEO της Nvidia, Jen-Hsun Huang, σε μια εκδήλωση στο Stanford University.

     

    Η Nvidia Titan X έρχεται αρκετά νωρίτερα από ότι αναμενόταν στην αγορά, ίσως σε μια προσπάθεια της Nvidia να εκμεταλλευτεί και την απουσία ανταγωνισμού στην desktop hi end αγορά, με την διαθεσιμότητα της νέας κάρτας να έχει οριστεί στις 2 Αυγούστου. Πάντως η εταιρία διαφοροποιεί ελαφρώς την νέα Titan από τις υπόλοιπες GeForce κάρτες, δείχνοντας ότι την προορίζει εκτός από την απόλυτη gaming κάρτα και ως compute κάρτα για την ημί-επαγγελματική αγορά.

     

    Jen-Hsun-GTX-Titan-X.jpg

     

    Η νέα κάρτα, όπως αναφέρθηκε αρχικά, βασίζεται στην GP102 GPU, η οποία κατασκευάζεται με την μέθοδο κατασκευής των 16nm FinFET της TSMC και αποτελείται από 11 δισεκατομμύρια transistors. Η GP102 διαθέτει 3584 CUDA cores αρχιτεκτονικής Pascal, με συχνότητα λειτουργίας τα 1417MHz(1531 boost). Τα Texture Units και τα ROPs δεν είναι γνωστά, αλλά πιθανόν είναι 224 και 96 αντίστοιχα. Η κάρτα διαθέτει 384bit data bus και 12GB μνήμης τύπου GDDR5X στα 10Gbps. Ο συνδυασμός αυτών των δύο, προσφέρει συνολικό bandwidth 480GB/sec, τιμή που πλησιάζει τις επιδόσεις της HBM1 μνήμης στις κάρτες γραφικών Fury της AMD.

     

    Η υπολογιστική ισχύ της κάρτας φτάνει έως τα 11TFLOPS σε FP32 και έχει επιδόσεις 44 TOPs INT8, μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιείται για τα neural networks. Η κάρτα προφανώς υποστηρίζει και όλες τις νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων και των αποκλειστικών της NVidia. Έτσι έχουμε υποστήριξη για DirectX 12 (feature level 12_1), Vulkan και OpenGL 4.5, υποστήριξη για SLI (αν και δεν είναι γνωστός ο μέγιστος αριθμός καρτών), Nvidia GSync, Nvidia Ansel, Simultaneous Multi Projection και Nvidia Gamestream. Προφανώς η κάρτα είναι VR Ready.

     

    Η νέα reference κάρτα υιοθετεί την σχεδίαση των προηγούμενων καρτών της Nvidia, σε μαύρο αυτή τη φορά χρώμα, με το σύστημα ψύξης να είναι τύπου blower. Η κάρτα διαθέτει εξόδους εικόνας που περιλαμβάνουν DisplayPort 1.4, HDMI 2.0b και DL-DVI.  Το TDP της είναι 250W και για την τροφοδοσία διαθέτει δύο PCIe υποδοχές, μία των 6 pins και μία των 8 pins.

     

    NVIDIA_TITAN_X 3.jpg

     

    Η κάρτα θα είναι διαθέσιμη, όπως ήδη αναφέρθηκε, από τις 2 Αυγούστου στην τιμή των $1200 και μόνο από το site της Nvidia, καθώς και σε έτοιμα συστήματα.

     

     

    NVIDIA_TITAN_X 1.jpg

     

    NVIDIA_TITAN_X 2.jpg

     

    NVIDIA_TITAN_X 4.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.